2.334 joguines intervingudes aquest Nadal a Mataró. Foto: PL
2.334 joguines intervingudes aquest Nadal a Mataró. Foto: PL

2.334 joguines intervingudes aquest Nadal a Mataró

La Policia Local ha inspeccionat establiments i intervingut les joguines que incomplien la normativa de seguretat europea

patrocini pous
 

2.234 joguines és una quantitat realment impressionant. Moltes joguines. Doncs és el saldo de la campanya de ‘joguines segures’ duta a terme per la Policia Local de Mataró durant la campanya de Nadal. És el nombre de productes intervinguts per irregulars.

 

El dispositiu de joguines segures és un dels propis que habilita la Policia Local per la campanya nadalenca. De la mateixa manera que reforça la presència al carrer (a nivell català els Mossos estableixen cada any el dispositiu Grèvol) amb més patrullatge, també es reforça la inspecció d’establiments a la recerca de productes irregulars. La Policia Local va entrar a inspeccionar una desena d’establiments i el nombre de productes intervinguts és aquest impactant 2.234.

La pròpia Policia Local especifica que el motiu de la major part d’intervencions té a veure amb incompliment de la normativa europea. És per això que un cop als establiments i si es detectaven irregularitats en la venda, el producte s’intervenia.

El mercat negre de joguines, així com els canals de proveïment irregulars que no s’adeqüen a normativa són un sector molt lucratiu que lògicament està especialment actiu en dates nadalenques, quan es concentra la major part de vendes de l’any.

La Policia Local de Mataró, inspeccionant un establiment. Foto: PL

La Policia Local de Mataró, inspeccionant un establiment. Foto: PL


La guia per unes joguines segures


La Generalitat de Catalunya té publicades unes recomanacions per a la compra de joguines segures. Es busca protegir la salut i la seguretat dels més petits seguint les recomanacions següents:

 • Quan compreu joguines, feu-ho sempre en botigues de confiança i conserveu la factura o el tiquet de compra per si necessiteu fer alguna reclamació. Si en compreu d'usades o us les regalen, comproveu sempre que estan en bon estat. 
 • Llegiu les instruccions i les advertències del fabricant. El segell CE de la joguina indica que compleix la normativa europea de seguretat, rebutgeu les que no el porten. 
 • Escolliu sempre joguines apropiades per l'edat i les capacitats de l'infant. No permeteu que els infants de 0 a 3 anys utilitzin joguines que porten una advertència que indiqui que no són aptes per als menors de 36 mesos o la icona que apareix a la dreta. 
 • Els videojocs porten una icona que indica si els continguts són inapropiats per als infants de menys d'una edat determinada. Respecteu aquestes indicacions. 
 • No adquiriu joguines amb elements desmuntables de grandària petita per evitar el risc que puguin empassar-se'ls i patir complicacions greus com ara l'asfíxia. 
 • Les joguines amb cordes o cordons llargs poden enredar-se en el coll dels infants i escanyar-los. No pengeu joguines amb cordons, llaços o cintes llargs del bressol. 
 • Les pistoles i els arcs de joguina, i algunes joguines voladores, poden causar lesions als ulls. Si els infants utilitzen aquest tipus de joguines, assegureu-vos que les fletxes o els projectils tinguin ventoses o altres proteccions, i que els infants no disparin llapis, claus o altres objectes amb punxa. 
 • Seguiu les instruccions d'ús i muntatge de les joguines, i conserveu-les en un lloc on pugueu trobar-les. 
 • Superviseu els infants mentre juguen. Assegureu-vos que els infants utilitzen de manera apropiada les joguines. És convenient que els infants portin casc quan van en bicicleta, patinet, patins o altres joguines semblants. 
 • Comproveu periòdicament el bon estat de les joguines. Les joguines trencades o desgastades poden posar en perill la salut i la seguretat dels infants; elimineu-les immediatament. 
 • Retireu els embolcalls. Assegureu-vos que els infants no juguen amb bosses de plàstic, que podrien fer que s'asfixiessin.
 • Ensenyeu als infants a endreçar les joguines quan acabin de jugar. Les joguines abandonades per terra o a les escales poden provocar caigudes greus.
 • Les piles de les joguines elèctriques han d'estar provistes d'una tapa segura que no permeti que els infants pugin accedir-hi. La ingestió d'una pila o la introducció en l'organisme per mitjà del nas o l'oïda poden causar lesions greus. Si sospiteu que un infant s'ha introduït una pila al cos, adreceu-vos immediatament als serveis d'urgències.

Comentaris (1)

Mataroní empipat Fa 8 mesos
La gran majoria de bassars xinesos (i en tenim uns quants a casa nostre!) ofereixen sistemàticament, no només per reis, productes que incompleixen les normatives europeas. Aquest tipus d'actuacions s'haurien de fer durant tot l'any i per tota mena de productes.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive