Recreació del futur Parc Circular Mataro Maresme
Recreació del futur Parc Circular Mataro Maresme

1'8 milions d'euros per impulsar l'economia circular al Maresme

El Consorci de Residus ha rebut aquest ajut per part de l'Agència de Residus de Catalunya per desenvolupar quatre projectes al territori

patrocini pous
 

El Consorci de Residus del Maresme ha rebut 1,8 milions d’euros d’ajuts per impulsar projectes d’economia circular. Els ajuts, atorgats per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), permetran finançar quatre projectes d’infraestructures: un de separació òptima de residus de la fracció resta i tres de preparació per a la reutilització de residus voluminosos, material tèxtil i bicicletes. 

Segons han informat des del Consorci, el finançament prové dels fons Next Generation de la Unió Europea i s’emmarca en la Convocatòria de subvencions per millorar infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya de l’any 2022. El Consorci de Residus del Maresme és l’ens local que ha rebut una dotació econòmica més important.  

Tres dels projectes subvencionats s’emmarquen en el futur Parc Circular Mataró-Maresme, un projecte pioner a Europa que té com a finalitat promoure l’economia circular.  D’aquesta manera, es començarà a treballar en un Bici Hub destinat a la preparació per a la reutilització de bicicletes fora d’ús de canals públics (deixalleries, abandonaments a la via pública, etc.), en la implantació d’un espai industrial destinat a la preparació per a la reutilització de residu tèxtil i en un equipament de preparació per a la reutilització de voluminosos recollits porta a porta que seran comercialitzats en les pròpies instal·lacions del Parc.  

Per altra banda, el Consorci de Residus del Maresme incorporarà un nou separador òptic de la fracció resta destinat a la millora de la puresa dels materials reciclables separats a la planta de tractament de residus per permetre així un reciclatge de major qualitat. El termini d’execució de les actuacions serà de 24 mesos a comptar des de la data de resolució de l’atorgament. 

Comentaris (1)

bot Fa 4 mesos
pero cuantas veces no van a anunciar esto? parece que estan construyendo varias veces los mismos proyectos y luego siempre retrasos y pegas. que manera de maquilalr las cosas, aprovechan su inutilidad para hacer ver que hacen varias cosas

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive