Economia circular i aposta per la sostenibilitat en projectes com el Parc Circular Mataró Maresme
Economia circular i aposta per la sostenibilitat en projectes com el Parc Circular Mataró Maresme

El Parc de l’Economia Circular de Mataró apunta a l’any 2025

Depenent de la segona fase de prospeccions arqueològiques, les obres del futur Parc podrien començar el 2023 segons l’Ajuntament de Mataró

El Parc de l’Economia Circular és una de les apostes estrella, a futur, de la ciutat de Mataró. L’impulsa el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme però el seu calendari està congelat per la troballa de restes arqueològiques al solar on s’ha d’ubicar. L’Ajuntament de Mataró, pendent del resultat de les prospeccions, ja ha posat data a l’equipament que s’enllestiria el 2025.

L’aparició de restes romanes a l’antic solar de Cristalleries de Mataró on s’ha d’alçar el Parc de l’Economia Circular ha trastocat el calendari d’aquest equipament, la joia de la corona de l’aposta per l’economia circular. La inversió de fins a 200 milions d’euros que ha de convertir la capital del Maresme en un referent de l’aposta per l’economia circular al sud d’Europa, segons resa la prosa oficial, està frenada a l’espera de conèixer l’abast de les prospeccions. Cal veure què es troba al solar, del passat, per saber quan es podrà començar el parc del futur.

Així ha de ser el Parc


El regidor de Transició Ecològica Xesco Gomar vol ser cautelós amb el calendari però en el darrer Ple va fer una primera previsió de quan podria estar fet el Parc. Gomar explicava que actualment s’està licitant la segona fase dels treballs arqueològics i que a posteriori, amb coneixement de l’abast de les restes, es podrà procedir a inciar les obres. L’Ajuntament compta amb poder posar la primera pedra del Parc en el decurs de 2023.

Obres enllestides el 2025


Tot i que una possible modificació del projecte per la catalogació de les troballes podria canviar més els terminis, el calendari amb el que treballa l’Ajuntament passa per poder iniciar obres el 2023 i que l’equipament fos una realitat enllestida i pogués entrar en funcionament el 2025.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive