104 sol·licituds de subvencions a la contractació a Mataró
104 sol·licituds de subvencions a la contractació a Mataró

104 sol·licituds de subvencions a la contractació a Mataró

La regidoria d’Empresa està resolent tots els casos de les 104 sol·licituds dins el termini de la convocatòria

L’Ajuntament de Mataró, dins el Pla de Reconstrucció Econòmica i Social, va aprovar el maig passat la creació de dos ajuts per a empreses, un dels quals era una subvenció a la contractació de persones. Acabat el termini, han estat 104 les sol·licituds rebudes.

D’aquestes 104 sol·licituds, han estat ja resoltes positivament 23 sol·licituds, les quals ja han estat notificades als interessats o estan en procés de notificació..18  sol·licituds han hagut de ser denegades per no complir amb els requisits de la convocatòria,  i tres han estat renunciades o desistides directament per part dels sol·licitants. Queden 60 sol·licituds per resoldre, que s’estan revisant i  gestionant actualment i estan en procés de resolució.

Assegura l’Ajuntament que totes les sol·licituds rebran resposta mitjançant resolució expressa i que cap sol·licitud presentada dins del termini establert a la convocatòria  ha estat desestimada per caducitat. Alguns empresaris del sector de la restauració s’havien queixat que els havia caducat la sol·licitud, extrem que l’Ajuntament ara rebat amb aquestes dades.

Les subvencions a la contractació

Les subvencions estan dissenyades pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) conjuntament amb els agents socioeconòmics de la ciutat que conformen el Consell Econòmic i Social de Mataró (UGT, CCOO, Pimec i Fagem), amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació de persones en situació d’atur. La durada dels contractes haurà de ser de com a mínim 3 mesos i la data d’inici entre l’1 de gener i l’1 d’octubre de 2021.

L'import màxim subvencionat podrà ser d’entre 2.000 i 4.500 € i anirà en funció de la durada del contracte i del col·lectiu contractat. Aquesta línia de subvenció serà compatible amb altres ajuts públics que comparteixin el mateix objecte. L’Ajuntament hi destina un pressupost total de 200.000 € provinents de la subvenció que ha rebut de la Diputació de Barcelona, dins del Pla de reactivació de l’ocupació per al 2021.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive