Reunió de la taula de reconstrucció
Reunió de la taula de reconstrucció

Convoquen dos nous ajuts a empreses i autònoms de Mataró

La Taula per a la Reconstrucció aprova els dos nous ajuts que es convoquen per a la contractació per a compensar despeses derivades de la pandèmia

Mataró convoca dos nous ajuts per a empreses i autònoms de la ciutat. Són dues convocatòries impulsades per la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró i consensuades al Consell Econòmic i Social de la Ciutat. Tots els grups municipals del Ple van donar-hi suport en la sessió ordinària de maig i es preveu que es puguin publicar abans de final de juny, ja que volen ser un estímul al sector econòmic afectat pels efectes de la Covid. 

El detall dels dos ajunts, un en forma de subvenció i l’altre d’ajuda, el detalla el propi Ajuntament de Mataró en els següents termes.

Subvencions per fomentar la creació d’ocupació:

 • Estan dissenyades amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació de persones en situació d’atur. Estan destinades a empreses i autònoms que realitzin la seva activitat empresarial a Mataró, per tal de subvencionar una part dels costos de la contractació de fins a tres persones, que no estiguin cotitzant a cap dels règim de la Seguretat Social previstos a la llei i que no hagin estat contractades per l’empresa en els darrers 6 mesos. La durada dels contractes haurà de ser de com a mínim 3 mesos i la data d’inici entre l’1 de gener i l’1 d’octubre de 2021.
 • L'import màxim subvencionat podrà ser d’entre 2.000 i 4.500 € i anirà en funció de la durada del contracte i del col·lectiu contractat. Aquesta línia de subvenció serà compatible amb altres ajuts públics que comparteixin el mateix objecte. L’Ajuntament hi destina un pressupost total de 200.000 € provinents de la subvenció que ha rebut de la Diputació de Barcelona, dins del Pla de reactivació de l’ocupació per al 2021.
 • El període de presentació de les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i s’allargarà fins al 15 d’octubre de 2021.

Ajuts a empreses i autònoms per a la compensació de despeses forçoses derivades de la situació de pandèmia:

 • Destinades a la subvenció de despeses com les obres d’adaptació, l’adquisició de material sanitari i higiènic, la senyalització, els subministraments de serveis bàsics en cas de suspensió de l’activitat fins a un màxim de 6 mesos, gestoria per a la tramitació d’ERTOs o arrendament de local nou per poder realitzar l’activitat habitual.
 • La quantia de cada ajut serà del 50 % del cost total de les despeses subvencionables, amb un màxim de 1.000 € per sol·licitud i seran compatibles amb altres subvencions. L’Ajuntament destinarà una quantitat inicial de 310.000 € a aquesta iniciativa.
 • Aquest ajut cobrirà les despeses subvencionables en el període comprès entre l’inici de l’estat d’alarma el 14 de març del 2020 i s’allargarà fins a la data que estableixi la convocatòria. Es preveu la seva publicació a finals de juny.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive