La Policia Local de Mataró va sancionar ahir dijous un total de 73 persones per no respectar el confinament. Amb aquesta xifra, similar a la registrada en els anteriors dies, la capital del Maresme s'acosta a les 600 sancions imposades a ciutadans per no complir amb les mesures establertes per l'estat d'alarma per combatre l'epidèmia de coronavirus. 

Des del consistori mataroní recorden que la millor manera d'aturar la propagació del covid-19 és quedar-se a casa i sortir només quan és imprescindible. Quelcom que no tots els mataronins estan complint, a tenor del degoteig diari de sancions que la Policia Local està aplicant en els seus controls de persones i vehicles arreu de la ciutat. Les persones que incompleixen amb les normes establertes s'enfronten a sancions molt elevades, que van dels 600 als 30.000 euros. 

Malgrat que cap mataroní o mataronina ha estat detingut encara per resistència a l'autoritat quan se li anava a imposar una multa, tal i com sí ha passat en altres municipis catalans, ja hi ha un ciutadà denunciat judicialment per haver-se saltat en reiterades ocasions l'Estat d'alarma. La majoria de sancions són per a persones que deambulen pel carrer sense motiu, o que condueixen un vehicle sense una destinació o objectiu que s'inclouen entre els permesos. També s'ha multat ciutadans per reunir-se en espais públics com parcs o zones d'esbarjo.

Els únics motius permesos per circular pel carrer són:

  • Comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
  • Acudir al centre hospitalari o al matge
  • Anar al lloc de treball, en cas que sigui una tipologia de negoci que pugui seguir en actiu
  • Traslladar-se a on hi ha persones grans o menors dependents
  • Treure el gos a passejar
  • Acudir  Entitats financeres o asseguradores
  • Posar benzina al vehicle  

A més, totes les activitats s'ha de fer individualment i ha de dur-se a terme en el mínim temps imprescindible.