Mataró segueix sumant denúncies administratives per no fer cas del confinament. Durant les últimes 24 hores han estat 60 les persones multades, que sumades a les acumulades des del 14 de març donen un total de 496 denuncies administratives i una de judicial. Gairebé 500 sancions que van dels 600 als 30.000 euros per no seguir les restriccions de mobilitat, que indiquen els motius pels quals es pot sortir al carrer i que són limitats. Durant dimecres passat, dia 25, es van aixecar dues sancions per estar reunits en parcs tancats, 50 per deambular per la via pública sense motiu autoritzat i vuit per circular amb un vehicle per la via pública sense motiu autoritzat. Durant el dimecres es van identificar 56 persones i 319 vehicles.

Les xifres generals, a banda de les 497 denúncies, deixen a Mataró des del passat 14 de març un total de 2.305 persones identificades i 2574 vehicles identificats. La policia local té punts de control estàtics i d'altres de dinàmics instal·lats per poder controlar que s'està seguint el confinament i impedir que ningú el trenqui si no és pels motius que es permet sortir a la via pública: anar a treballar i tornar a casa, anar a comprar menjar o a la farmàcia, anar a entitats financeres, asseguradores o centres sanitaris, sortir a passejar el gos perquè faci les seves necessitats o atendre persones que ho necessitin (gent gran, dependents o menors). Cal recordar que els vehicles han d'anar només amb una persona. Tampoc està permès obrir comerços que no tinguin permís, tot i que en les darreres 24 hores no s'ha fet cap sanció d'aquest tipus.

Restriccions en el passeig de gossos

Davant la situació en la que es troba la Policia Local amb molta gent que posa d'excusa la passejada del gos, l'Ajuntament ha publicat una sèrie de recomanacions per no acabar amb una multa: només pot passejar una persona al gos, excepte casos de menors de curta edat que no puguin quedar-se sols a casa; les passejades han de ser curtes, màxim 200 metres de casa i quan menys gent hi hagi: no es pot estar en contacte amb ningú ni es poden fer servir correcans. També recorden que cal esbandir els orins amb aigua i recollir els excrements, així com no permetre que els gossos orinin a les façanes dels edificis ni a mobiliari urbà.