Després de reclamar mesures fiscals i laborals per mantenir els llocs de treball, la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) vol fer arribar als 30 ajuntaments de la comarca un paquet de 5 mesures econòmiques per garantir la sostenibilitat del teixit empresarial durant i després de l'actual crisi sanitària pel coronavirus. L'Ajuntament de Mataró ja estudia les primeres mesures econòmiques per fer front a la pandèmia. La situació sense precedents provocada pel covid-19 està preocupant al sector empresarial i als treballadors, que no saben del cert com acabarà afectant aquesta crisi a l'economia a curt i llarg termini. Les decisions i moviments que es realitzin a temps durant els propers dies poden ser determinants perquè un cop superat l'estat d'alarma, la situció laboral i econòmica torni a la normalitat el més aviat possible. La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, afirma que davant l'actual situació d'excepcionalitat calen "respostes contundents i excepcionals" per part de tothom. "Tot i la limitació de competències, l'administració local pot ajudar a les empreses a superar amb més garanties aquesta crisi", afegeix Moré. En aquest sentit, la federació demana als consistoris que assumeixin responsabilitats en base a les seves pròpies competències i posin en marxa, si encara no ho han fet, mesures com: 

  • L'ajornament del pagament d'impostos municipals.

  • La suspensió de taxes: per ocupació de la via pública, de marxants i de la brossa.

  • La bonificació proporcional dels cànons vinculats a una concessió pel temps que duri el tancament forçós.

  • L'acceleració del pagament de factures a proveïdors de l'administració.

  • L'impuls de plans per a la reactivació econòmica i el consum local per a després de la crisi sanitària en coordinació amb els gremis i associacions empresarials.

Valoren positivament el decret aprovat pel govern espanyol

D'altra banda, la FAGEM valora positivament el decret de mesures econòmiques aprovat aquest dimarts pel govern espanyol, orientades en bona part a salvar empreses i llocs de treball. També veu molt positiu les mesures adoptades per la Generalitat per afavorir als autònoms que han hagut de parar la seva activitat. Des de la Federació, però, reclamen que es puguin concretar al més aviat possible quines seran les línies d'injecció de liquiditat a les empreses i que els tràmits per accedir tant a les mesures de finançament com a les econòmiques i laborals siguin "clars, àgils i ràpids"