"Viurem amb la Covid-19 almenys fins a finals d'any"
"Viurem amb la Covid-19 almenys fins a finals d'any"

"Viurem amb la Covid-19 almenys fins a finals d'any"

L'agència sanitària de la UE diu que cal "aguantar" les restriccions "un temps" perquè la vacunació és incipient

"Viurem amb la pandèmia almenys fins a finals d'any", diu en una entrevista a l'ACN el cap de la unitat de malalties al Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès), Karl Ekdahl, coincidint amb el primer aniversari de la declaració de la pandèmia per la covid-19. L'ECDC tem que s'allargui la transmissió del virus fins al 2022 per les mutacions. A l'espera de veure l'impacte de les vacunes, l'agència sanitària de la Unió Europea de moment demana mantenir les restriccions "per un temps", ja que la vacunació encara és incipient. "Això no s'ha acabat, encara no hi ha prou gent vacunada", avisa Ekdahl.

Precisament per les variants, l'ECDC preveu que "molts països europeus probablement tinguin una quarta onada o no puguin disminuir els contagis" durant les pròximes setmanes. "Hem d'aguantar una mica més", demana Ekdahl de cara a les vacances de Setmana Santa. És conscient de l'esgotament dels ciutadans per la limitació de la vida social, però veu necessari un últim esforç.

Reptes per sortir de la crisi

Europa encara no ha aconseguit dominar "la bèstia" un any després de la declaració de la pandèmia. "La gent està esgotada i, per això, ara el repte és convèncer que cal mantenir les restriccions mentre avança la vacunació", defensa Ekdahl, que veu molt important continuar amb les mesures de distanciament social els pròxims mesos. "La vacuna és la clau per sortir de la pandèmia, però no serà solució infal·lible per resoldre-ho tot", alerta. L'ECDC recorda que no es podrà vacunar el 100% de la població i que l'antídot tampoc és 100% efectiu i, per això, "sempre hi haurà persones afectades".

A més, anticipa que hi haurà més mutacions i que segurament "caldrà vacunar cada any amb una dosi extra" a la població per protegir-la de les variants. "Amb sort, tornarem a una situació pròxima a la normalitat", afegeix Ekdahl per aportar una mica d'optimisme de cara al segon any de pandèmia.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive