La variant californiana de la Covid:
La variant californiana de la Covid:

La variant californiana de la Covid: que ve el llop!

Preocupació a escala mundial per l’aparició d’una variant als Estats Units que faria insuficients la immunitat de qui ha passat el virus i dels vacunats

Un any de pandèmia de la Covid-19 dóna ja prou perspectiva com per agafar-se les notícies sobre noves variants i mutacions del virus amb una certa cautel·la. No se sap si, com en el cèlebre conte infantil, els científics i mitjans fant de Pere i diuen “que ve el llop!” amb més o menys raó però en els darrers dies hi ha un gentilici que està causant sensació. Bateja una nova variant de la Covid detectada als Estats Units. És la variant californiana.

Es coneix que investigadors de la Universitat de Califòrnia, a San Francisco, han descobert que la nova variant, la que li dona nom l’estat nord-americà, és més contagiosa i resisteix més a les vacunes i al sistema immunitari després que aquest hagi passat la infecció. A més, segons un dels investigadors de la Universitat, Charles Chiu, aquest es pot associar amb símptomes greus i fins i tot una taxa de mortalitat més elevada que la resta de variants. 

Segons les informacions de diaris com el New York Times, la variant californiana, coneguda com a B.1.427/B.1.429, ha de ser considerada com a “preocupant” i equiparar-la a la del Brasil, Sud-àfrica o el Regne Unit; i s’ha atrevit a pronosticar que per al pròxim mes, aquesta representarà el 90% de les infeccions només en l’estat de Califòrnia.

Segons explica Chiu, tant la soca britànica com la californiana, tenen característiques millorades respecte a les seves germanes i és molt probable que puguen circular entre la població. Si això passés el llop vindria de debò, aquest cop, perquè s’associaria un empitjorament epidemiològic a aquesta variable. Cal recordar que no s’ha detectat cap infecció d’aquesta variant, de moment, fora dels Estats Units, país que acumula més de mig milió de morts per Covid.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive