Vitamina D i nadons
Vitamina D i nadons

Paula Saez

La Vitamina D i els nadons, què cal saber

Us expliquem tot el que s’ha de saber sobre la Vitamina D i els nadons: quina quantitat necessiten al dia, quins suplements poden prendre i demés.

Tenir un nivell adequat de Vitamina D al nostre cos és un dels desitjos que tots busquem a l’hora de sentir-nos sans i evitar els símptomes i problemes que aporta tenir una manca d’ella. Per aquest motiu, es tracta d’una missió que hem de tenir des de ben petits, per a poder assegurar-nos de créixer sense cap tipus de problema derivat d’un nivell baix de Vitamina D. Per tal d’ajudar-vos en aquesta tasca, a continuació us explicarem una sèrie de mesures que hem de tenir en compte a l’hora de mesurar quanta Vitamina D necessita un nadó de menys d’un any i un nen o nena de més d’un, a més d’altres detalls d’interès que cal conèixer.

Quina quantitat de Vitamina D necessita un nadó?

Per començar, cal esmentar que la Vitamina D es mesura en Unitats Internacionals (UI). Aquí us deixem la quantitat que necessita cada nadó o nen segons la seva franja d’edat i recordem que alguns poden necessitar més si pateixen problemes mèdics (obesitat, malaltia celíaca, fibrosis quística), s’estan recuperant d’una operació en els óssos o estan prenent medicaments (com anticonvulsius) que no permeten que el cos absorbeixi de forma correcta o empri adequadament la Vitamina D:

  • Bebès de menys d’un any: necessiten 400 UI de vitamina D al dia. Per a entendre-ho millor us podem dir que cada litre de llet de fórmula conté 400 UI, de manera que els nadons que beuen un mínim de 32 unces (950 ml) de llet de fórmula a el dia ingereixen suficient quantitat de vitamina D. Si el seu nadó només s'alimenta de llet materna o ingereix menys de 32 unces (950 ml) de llet de fórmula cada dia, seria convenient preguntar al pediatra assignat sobre la possibilitat de donar-li un suplement de vitamina D.
  • Nens de més d’un any: necessiten 600 UI o més (màxim 1.000) de vitamina D al dia, segons indiquen els professionals de la salut.

Com ens podem assegurar que el nostre fill pren suficient quantitat de vitamina D?

La forma més fàcil de fer-ho consisteix a administrar al nostre fill un suplement diari o un multivitamínic que contingui vitamina D. Es pot comprar en forma de comprimits, llaminadures, xiclets, xarop i esprais sense necessitat de recepta mèdica. Això sí, l’ideal és demanar consell al metge del nostre fill sobre la modalitat que més li convé. D’altra banda, els professionals de la salut sol·liciten una anàlisi de sang quan creuen que un nen podria patir algun problema de salut que li impedeix obtenir una quantitat suficient de vitamina D, per la qual cosa si els metges no creuen que el nostre fill tingui un problema de salut, no cal que li fem una anàlisi de sang. Un cop més, si tenim dubtes de que el nostre fill pot tenir una manca d’aquesta vitamina, el millor que podem fer és consultar a un professional.

Font: KidsHealth

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive