Vitamina D.
Vitamina D.

Redacció

Quins problemes provoca la manca de Vitamina D

La Vitamina D, tan necessària per al nostre cos, acostuma a anar a la baixa durant l'hivern. Què provoca la manca de Vitamina D?

La Vitamina D és una de les més desitjades. En part, perquè en tenim manca molt habitualment i hi ha una baixada d'aquesta vitamina durant l'hivern per la falta de sol general. De fet, l'ICS està estudiant rebaixar els llindars de Vitamina D per ajustar-los a la realitat. Tot i això, sempre va bé saber com augmentar-la de manera natural, i tenir en compte els símptomes per falta de Vitamina D. Però, quins problemes pot causar un dèficit d'aquest tipus? Els repassem a continuació.

Quins problemes causa la manca de Vitamina D

La manca de Vitamina D pot suposar una pèrdua de densitat en els ossos, cosa que pot acabar desembocant en osteoporosis i fractures. A més, la deficiència de Vitamina D també pot ser l'inici de certes malalties, tot i que és el menys habitual. En el cas dels adults, la deficiència important de Vitamina D pot suposar osteomalacia, que provoca tenir ossos dèbils i això es transforma en dolor i en debilitat muscular.

A banda d'aixpo, tal i com indiquen a Medlineplus, els investigadors treballen per estudiar el vincle amb algunes afeccions com pot ser la diabetis, la pressió arterial alta, càncer i altres malalties autoinmunes. Això sí, cal investigar molt més a fons per saber quin paper hi juga.

Pot ser perjudicial consumir molta Vitamina D?

D'altra banda, tenir massa vitamina D pot acabar intoxicant al nostre organisme. Vòmits, restrenyiment, debilitat i pèrdua de pes són alguns dels símptomes que pot provocar un excés de Vitamina D. A més, això també pot provocar augment de calci a la sang, cosa que pot causar problemes de ritme cardíac, confusió o desorientació. Aquestes situacions es donen sobretot si es prenen massa suplements de Vitamina D.

Així que ja sabeu. Ni poc ni massa. En la seva justa mesura.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive