Minicàpsules cosmètics
Minicàpsules cosmètics

Redacció

La URV estudia alternatives als plàstics de les minicàpsules dels cosmètics

Científics de la Universitat Rovira i Virgili estudien com substituir el plàstic de les minicàpsules dels productes cosmètics o de neteja

La preocupació pel medi ambient i la salut pública ha portat la Comissió Europea a aprovar una mesura que prohibeix els productes que contenen microplàstics. Aquesta decisió representa un pas crucial per reduir la presència de microplàstics en els rius i mars, amb l'objectiu de disminuir els impactes negatius associats a aquests materials en la natura i la salut de les persones.

En aquest context, la investigació i el desenvolupament de alternatives sostenibles s'han convertit en una prioritat per a la indústria. Una de les institucions acadèmiques que lidera aquesta recerca és la Universitat Rovira i Virgili (URV). A través d'acords de confidencialitat amb empreses del sector, els científics de la URV estan treballant en la creació de microcàpsules biodegradables per a productes de cosmètica i neteja, oferint una solució prometedora a aquest dilema ambiental.

La prohibició dels microplàstics és un pas cap a la protecció del medi ambient i la salut humana, ja que aquests petits fragments de plàstic poden acumular-se en ecosistemes aquàtics i ser ingerits per la fauna marina, acabant eventualment en la cadena alimentària humana. Les preocupacions sobre els efectes a llarg termini d'aquesta exposició han estat l'esperó per a la recerca i la innovació en aquest àmbit.

La URV, amb la seva dedicació a aquesta causa, està promovent una resposta innovadora. Les microcàpsules biodegradables que estan desenvolupant podrien ser l'alternativa sostenible que el mercat necessita. Aquestes microcàpsules, en lloc de persistir com a residus plàstics duradors, es descompondrien naturalment sense causar danys al medi ambient.

Importància de la col·laboració

El treball de la URV no només representa una oportunitat per a la indústria, sinó que també posa de manifest la importància de la col·laboració entre les institucions acadèmiques i les empreses per abordar els reptes ambientals actuals. Aquesta cooperació pot accelerar el desenvolupament i la implementació de solucions alternatives de manera efectiva.

La iniciativa de la URV és un exemple inspirador d'investigació aplicada que contribueix a la lluita contra la contaminació plàstica i reforça l'objectiu de preservar la salut del nostre planeta i la de les generacions futures. La recerca en alternatives als plàstics de les minicàpsules dels cosmètics obre la porta a un futur més sostenible i conscient de les repercussions mediambientals de la nostra activitat diària.

Font: ccma.cat/324

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive