Toca cuidar-se: 8 consells per gaudir d’una bona salut
Toca cuidar-se: 8 consells per gaudir d’una bona salut

Toca cuidar-se: 8 consells per gaudir d’una bona salut

El millor és adoptar hàbits saludables com a sistema de vida, rutines que ens garanteixin que situem el cos al centre del nostre dia a dia

Una bona salut. Rutines adients. Hàbits beneficiosos, eleccions positives. Quantes vegades hem llegit consells per tal de convertir el nostre dia a dia en una acumulació d'accions beneficioses per nosaltres, pel cos i l'esperit, per la salut en tot el seu sentit holístic? I quantes d'aquestes vegades has pensat que algun dels consells no eren per tu. En aquest recull de 8 consells intentem identificar punts de trobada, generalitats comunes en les que tothom amb ganes de cuidar-se se senti còmode i amb objectius assequibles. 

Seguir una dieta  saludable

Vetllar pel que mengem és la base de tot plegat. S’ha dit del dret i del revés que la tantes vegades repetida i elogiada dieta mediterrània conté bona part dels consells que nutricionistes i dietistes recomanen. Evitar els processats, limitar la carn, prendre vegetals de temporada i calcular bé els hidrats de carboni i les calories de la nostra ingesta diària ens podrà garantir un funcionament saludable de l’organisme.

Mantenir-se  físicament actiu

No és fer esport (que és el següent consell) sinó ser actiu, dinàmic. Evitar el sedentarisme. Optar per fer trajectes a peu o en bicicleta (ara que hi ha tants quilòmetres de carril bici és un bon moment) i marcar-se un mínim d’acció física al dia. En temps d’smartphones, ha fet fira l’objectiu de les 10.000 passes cada dia. Important que sigui una rutina diària i que cadascú adopti la que pugui assumir.

Consells per entrenar després dels 50

Consells per entrenar després dels 50

Fer esport

Una passa més enllà de l’anterior. Fer esport pròpiament dit. Entrenar, tonificar-se, cuidar-se. Sigui sol, en una instal·lació tipus gimnàs o a l’aire lliure. Sigui en companyia, en grups d’entrenament o fent colla. O sigui participant d’una rutina o esport d’equip. Entrenar de forma periòdica ens fa millorar i molt les prestacions de salut del nostre organisme i és el complement ideal per una vida sana.

Sotmetre’s a revisions mèdiques periòdiques

El “jo em veig bé” no és vàlid a efectes mèdics. Fes-te revisions. De totes i cadascuna de les funcions, quan toqui. Estigues atent als consells de quan fer revisions mèdiques generals quan pertoqui (quan te’n demanin a la feina, o al club) i fes-te les anàlisisis i exàmens que toquin. Para atenció als consells del metge o especialista de capçalera. No ajornis el seguiment de la teva salut perquè és la teva principal inversió.

intro

Consells que es notaran

Gestionar l’estrès

Importantíssim. Ja n’hem parlat de la salut mental, sobretot en el cas dels joves però és clau per a totes les edats. Serveix de poc tenir la carcassa a punt si per dins no anem catòlics. El funcionament raonable i sostenible del nostre dia a dia des de tots els punts de vista, de l’organitzatiu a l’emocional són diferents cares d’una mateixa necessitat. Hem de tenir rutines i ritmes de funcionament sostenibles.

Mantenir una bona higiene

Quan va començar la pandèmia i dèiem allò de “en sortirem millors” segurament érem tots plegats massa optimistes. Però la tendència i sensibilitat a l’higiene potser sí que la podem apuntar com a lliçó de tot això. Ésser nets i polits va molt més enllà d’una qüestió d’ètica o estètica compartida: és molt més important. Una bona higiene es recomana a tots els efectes, fins la pròpia OMS, perquè reforça les defenses de l’organisme a nivell de salut. 

Relacions sexuals segures

Relacions sexuals segures

Mantenir pràctiques  sexuals segures

L’activitat sexual és important i realitzar-la de forma plena i lliure, de voluntat i a gust ha de ser la cara d’una moneda que no oblidi la creu important dels riscos de les relacions no segures. Prendre totes les mesures possibles contra les malalties de transmissió sexual i vetllar per unes relacions sanes a tots els efectes ens ajudaran a tenir un millor dia a dia i a fer que les nostres pràctiques no tinguin males conseqüències.

No ajornar intervencions

Importantíssim no fer-nos trampes al solitari quan el metge o especialista ens indica la necessitat d’una intervenció. També d’un canvi, d’una medicació, d’un tractament. No s’hi val el “ja trobaré el moment”. Ara és l’hora i la salut no hi entén d’esperes ni demores. És tan important confiar en la nostra cobertura mèdica i tenir la certesa de la millor atenció en cas de necessitat com complementar aquest servei amb el nostre compliment. La disciplina mèdica és important.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive