La tercera dosi, cinc mesos després de passar la Covid
La tercera dosi, cinc mesos després de passar la Covid

La tercera dosi, cinc mesos després de passar la Covid

La Comissió de Salut Pública canvia de criteri i recomana esperar cinc mesos després de superar la infecció, i no les quatre setmanes establertes fins ara

La Comissió de Salut Pública recomana ara esperar cinc mesos per posar-se la tercera dosi de la vacuna en cas d'haver tingut la covid-19, quelcom que suposa un canvi de criteri ja que fins ara s'assenyalava que amb un mes era suficient.

L'acord assolit per l'organisme integrat pel Ministeri de Sanitat i les autonomies aquest dimarts estableix que per a les persones amb pauta completa de vacunació que després s'hagin infectat, "l'interval entre la infecció i l'administració de la dosi de reforç serà d'un mínim de quatre setmanes, però es recomana la seva administració al cap de cinc mesos del diagnòstic de la infecció". A banda, pel que fa a menors d'entre 5 i 11 anys que s'hagin contagiat, ha acordat deixar un interval de vuit setmanes per injectar la vacuna -sigui la primera o segona dosi- des del diagnòstic de la infecció.

Si la infecció es produeix abans d'haver rebut alguna dosi, "s'administrarà una sola dosi de la vacuna a partir de les vuit setmanes després del diagnòstic de la infecció". Quan el menor de dotze anys infectat ja n'hagi rebut una, haurà d'esperar vuit setmanes per posar-se la segona.

L'organisme explica l'acord per a la població adulta per "l'evidència actual" que mostra que el fet de tenir covid-19 quan ja es té la pauta completa de vacunació fa que "es desenvolupi una resposta immune més potent i més àmplia en termes de neutralitzar altres variants del virus, en comparació amb la resposta immune observada en persones que només van patir la infecció o que només van rebre dues dosis".

A més, la Comissió de Salut Pública conclou que "les infeccions per òmicron augmenten la resposta de cèl·lules de memòria a antígens vírics diferents de la proteïna S en comparació amb les infeccions després de vacunació causades per la variant delta, el que implica una ampliació de la immunitat".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive