Òmicron vs Delta: menys risc d'ingrés i encara menys a l'UCI
Òmicron vs Delta: menys risc d'ingrés i encara menys a l'UCI

La tercera dosi augmenta 10 cops la protecció contra l'òmicron, segons un estudi

L'estudi s'ha dut a terme amb 1.200 persones majors de 65 anys que han rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid

La tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 augmenta 17 cops la protecció contra la variant delta i 10 cops contra l'òmicron, segons un estudi elaborat durant els últims quatre mesos per l'institut Carlos III. El seu director, Cristóbal Belda, ho ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, al costat de la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Belda també ha afirmat que després de la tercera dosi augmenta 20 vegades el nombre total d'anticossos, així com que la immunitat cel·lular es manté, per bé que no ha concretat durant quant de temps. De la seva banda, Darias ha recordat a les Comunitats Autònomes la necessitat de registrar els positius per TAR per mantenir una comptabilitat fidedigna.

L'estudi s'ha dut a terme amb 1.200 persones majors de 65 anys i encara no s'ha acabat. Belda ha explicat, però, que consideraven les conclusions obtingudes fins ara "prou rellevants" com per fer-les públiques.

Darias, al seu torn, ha informat dels temes que s'han tractat al Consell Interterritorial, i en aquest escenari ha insistit a les Comunitats de la necessitat de registrar tots els positius per covid-19, també els detectats per tests d'antígens ràpids, en el marc de l'augment de casos provocats per la variant òmicron i del canvi de protocol que ara admet els positius per autodiagnòstic, que ha provocat un cert col·lapse del sistema en algunes comunitats.

Preguntada sobre la idoneïtat d'una quarta dosi administrada a la població general, Darias ha preferit subratllar la "importància" del moment actual, bolcat en la tercera vacuna. "Les dades són contundents, tossudes, una tercera dosi eleva molt les quotes de protecció davant delta i òmicron", ha subratllat la titular de la cartera ministerial sanitària.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive