Tecnologia punta per a diagnòstics oculars a l’Hospital de Mataró
Tecnologia punta per a diagnòstics oculars a l’Hospital de Mataró

Tecnologia punta per a diagnòstics oculars a l’Hospital de Mataró

El Consorci Sanitari del Maresme adquireix un aparell tecnològic d’última generació i així els pacients ja no s’han de desplaçar a Barcelona o Badalona

Fins fa poc, els mataronins i maresmencs que tenen l’Hospital de Mataró de centre de referència veien com segons quines proves per a diagnòstics de diferents patologies oculars requerien de desplaçament: les havien de fer a Barcelona o Badalona. Ara això ja noi és així. Per sort.

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Mataró compta amb un equipament d’última generació d’angiografies i retinografies que permet obtenir imatges d’alta qualitat de la retina quasi completa, inclosa la perifèria, en una sola exploració.

Durant 2022, s’han realitzat retinografies i angiografies a 574 pacients amb aquest nou equipament.

L'Hospital de Mataró, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme
L'Hospital de Mataró, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme

Permet fer proves que abans s’havien de derivar a altres centres, com autoflorescències i angiografies amb verd indocianina, i diagnosticar i controlar pacients amb distròfies hereditàries de la retina, retinopaties diabètiques, uveïtis (inflamació ocular) i patologies de la coroide. Durant 2022, s’han realitzat proves a 574 pacients amb aquest nou equipament.

Les imatges actuals abasten el 82% de la retina, tant en panoràmica com de zones concretes ampliades, mentre que l’anterior equip només captava imatges d’un camp molt més reduït (15%). Això permet detectar de forma precoç moltes malalties de la retina, entre elles els esquinçaments retinals que precedeixen un despreniment de retina o la isquèmia perifèrica.

Sense dilatació

A més, les retinografies per observar el fons de l’ull es poden fer ara sense utilitzar les gotes per dilatar la pupil·la. Això suposa un gran avantatge per als pacients, ja que no tenen  la visió borrosa durant hores, poden conduir i no necessitar acompanyant, a més d’evitar les possibles complicacions associades.

Evitar desplaçaments dels pacients

Aquest equip d’última generació permet fer proves –autoflorescències i angiografies amb verd indocianina– que fins ara s’havien de derivar a altres hospitals com Germans Trias i Pujol o Vall d’Hebron. Ara, els pacients ja no s’han de desplaçar a Badalona o Barcelona i això suposa un gran avantatge, tenint en compte que moltes vegades són persones d’edat avançada o amb problemes de mobilitat i, a més, amb problemes de visió. Són pacients amb distròfies hereditàries de la retina, retinopaties diabètiques, uveïtis (inflamació ocular) i patologies de la coroide, que ara poden fer-se els controls de la seva malaltia a l’Hospital de Mataró.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive