L'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
L'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Mil intervencions contra l'obesitat a l'Hospital de Mataró

Un 21% de la població adulta pateix obesitat, un problema de salut que restarà sis anys de vida als espanyols en 2050.

L'Hospital de Mataró ha arribat a l'operació número mil contra l'obesitat. El seu equip de cirurgia bariàtrica es dedica a operacions per a pacients amb obesitat mòrbida, buscant que juntament amb dieta i activitat física, puguin fer canvis d'hàbits per millorar la seva qualitat de vida. Aquesta expertesa ha suposat que en els últims tres anys, Mataró tingui un dels cinc hospitals de Catalunya amb més intervencions d'aquest tipus, amb uns resultats a mig i llarg termini molt positius i complint els estàndards recomanats per a la comunitat científica.

Es tracta diferents tècniques de cirurgia de l’obesitat en les que hi ha un component de reducció de l’estómac amb o sense alteració de la disposició dels intestins, i que comporta una important pèrdua de pes del pacient, ja que limita la ingesta d’aliments.  Es realitza per laparoscòpia amb unes petites incisions a través de l’abdomen. És una cirurgia mínimament invasiva per al pacient i la recuperació posterior és molt ràpida.

L’Hospital de Mataró forma part de la UFOM (Unitat Funcional pel tractament de l’Obesitat Mòrbida del Maresme i Vallès Oriental), que va iniciar la seva activitat l’any 2006 amb l’objectiu d’oferir, als pacients amb obesitat mòrbida de les nostres comarques, el millor tractament possible amb un abordatge multidisciplinari, coordinat i efectiu.

 El percentatge d’obesitat no deixa d’augmentar a Espanya i s’ha duplicat en els últims 20 anys. Les últimes xifres indiquen que un 21% de la població adulta pateix obesitat i també afecta un de cada sis infants i adolescents. Es tracta d’un gran problema de salut pública, ja que es calcula que l’obesitat restarà sis anys de vida als espanyols en 2050, perquè hi ha una llarga llista de les malalties associades: malalties cardiovasculars, diabetis tipus 2, hipertensió, apnea del son, artrosi degenerativa, alguns tipus de càncer, dislipèmia i infertilitat, entre altres. Aquest tractament quirúrgic contra l’obesitat mòrbida canvia la vida de molts pacients, com és el cas de la Jenn Casado, que es va operar fa dos anys i que explica la seva experiència en el vídeo que podeu veure en aquest ENLLAÇ.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive