La web de cita prèvia per demanar la vacunació
La web de cita prèvia per demanar la vacunació

Si tens entre 60 i 65 anys, ja pots demanar hora per vacunar-te

Les persones que no vulguin esperar-se a rebre l'SMS de Salut poden demanar cita prèvia a través d'un web específic

Aquest dimecres s'ha reprès la vacunació amb AstraZeneca, amb una gran novetat: s'ha començat a administrar a la població general d'entre 60 i 65 anys. L'estat va decidir ampliar el topall d'edat, limitat fins ara a 55 anys. Això ha fet que des de dilluns passat s'estiguin enviant SMS a aquest col·lectiu. Però si no es vol esperar a rebre el missatge, ja es pot demanar hora, a través del web vacunacovidsalut.cat habilitada pel departament. 

El sistema de vacunació a Catalunya està generant força confusió, ja que molta gent no entén com és que s'està citant a vacunar-se a persones d'aquesta edat quan d'altres de més grans, inclús amb patologies, encara no han estat cridades. El motiu és que les vacunes d'AstraZeneca, a l'Estat espanyol (al contrari que altres països europeus), no es poden administrar a persones més grans de 65 anys, a causa dels dubtes generats sobre la seva eficàcia en franges d'edat avançades. El topall, però, s'ha ampliat, ja que fins fa unes setmanes arribava als 55 anys. Per això, Salut ha decidit començar a vacunar massivament la població d'entre 60 i 65 anys, siguin o no professionals prioritaris. 

Teòricament tots els catalans i catalanes en aquesta franja d'edat rebran un SMS o una trucada telefònica amb instruccions sobre el dia i lloc on vacunar-se. Però si no es vol esperar a rebre-ho, es pot accedir al web habilitat pel Servei Català de Salut. Un cop dins es demana emplenar un formulari amb dades bàsiques juntament amb el CIP o el DNI, i escollir el centre dia i hora que més convingui. Un cop confirmada la cita es rebrà un SMS. Si no hi ha cap data disponible que sigui adequada a la persona, es pot tornar a intentar al cap d'uns dies ja que les cites s'actualitzen cada setmana tenint en compte les vacunes disponibles. 

Ja es pot demanar hora per vacunar se

Vacunació a una persona de 65 anys, aquest dimecres a Catalunya. Foto: ACN

Les persones convocades per vcacunar-se amb AstraZeneca han d'informar al seu centre sanitari de referència en cas que es trobin en les  situacions sanitàries següents: TPH  (Transplantament de Progenitors Hematopoyetics); Trasplantats d’òrgan sòlid i llista espera; Persones en hemodiàlisis i diàlisis peritoneal (grup àmpliament vacunat pels centres hospitalaris i Equips mòbils); Malaltia oncohematològica; Càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica; Càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia. 

S’han habilitat diferents punts de vacunació per tota Catalunya. Funcionen en franges de matí (de 9 a 12 h) i tarda (de 15 a 19 h). Es poden consultar en aquest enllaç

Arxivat a:

Comentaris (3)

Felisa crespo pérez Fa 1 mes
Quiero vacunarme, he cumplido 61 años,
Javier Plaza Martín Fa 2 mesos
Deseo vacunarme.
Luz Darry londoño castillo Fa 2 mesos
Quiero vacunarse porque ya soy una persona mayor de 66 años

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive