Un segon TAC per l'Hospital de Mataró per reduir llistes d'espera
Un segon TAC per l'Hospital de Mataró per reduir llistes d'espera

Un segon TAC per l'Hospital de Mataró per reduir llistes d'espera

Un nou TAC d’última generació s'instal·larà durant el primer trimestre de  2023, però ara ja funciona un equip provisional per reduir la llista d’espera

Des d’aquest mes de novembre, l’Hospital de Mataró disposa d’un segon TAC que permetrà  augmentar el nombre d’exploracions anuals. Durant el 2021, el Servei de Diagnòstic per la Imatge  va arribar a fer més de 17.000 tomografies computades, però la demanda d’aquest tipus de prova  al Maresme és encara superior. Es tracta d’un aparell provisional que serà substituït per un de nou, amb un software més modern, al primer trimestre de 2023.  

A l’estiu de 2021 es va iniciar la renovació de diversos equips de diagnòstic  per la imatge amb una inversió d’1,6 milions d’euros dels quals, prop d’un milió provenia del  Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT) promogut pel Servei Català de la  Salut. Els equipaments que es van instal·lar a l'Hospital van ser: 

  • Un nou equip de tomografia axial computeritzada (TAC) 
  • Una nova ressonància magnètica 
  • Un nou equip de mamografia 
  • Una nova unitat radiològica digital 

Millora constant de l'aparatologia

Equips d’última tecnologia com aquests permeten que ara es facin a l’Hospital algunes proves que  fins ara no era possible, com estudis cardiològics, mamografies en 3D o estudis de perfusió cerebral  per visualitzar la zona isquèmica de pacients amb ictus. A més, tota aquesta renovació suposa una  millora important en la qualitat de la imatge, que ajuda a l’hora d’informar les proves. 

 

Comentaris (2)

Iris Montagut Fa 4 mesos
Lo que este hospital necesita con urgencia, más que aparatos, son personas. Necesita más y mejores médicos y más y mejores enfermeras. Personas que estén disponibles y que no pierdan tiempo y energías en disputas personales. Es urgente reducir las listas de espera de ciertos especialistas, y entender que las personas que somos los pacientes somos prioritarias y que no tenemos otra alternativa a donde ir.
Quim Fa 4 mesos
Ara faltan metges y infermeres amb ganas de treballar

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive