Un quiròfan a l'Hospital de Mataró
Un quiròfan a l'Hospital de Mataró

Rècord d'operacions a l'Hospital de Mataró l'any 2023

L'Hospital de Mataró ha operat més d’11.600 persones, superant així l’activitat quirúrgica del 2021

BANNERCONSELLNUTRI
 

Durant el 2023 s’ha operat més que mai en la història de l’Hospital de Mataró, que enguany celebra el seu 25è aniversari.  Els professionals que treballen al bloc quirúrgic han realitzat un esforç notable perquè les persones que tenien prescrita una intervenció es poguessin operar tot respectant el període de garantia establert pel Servei Català de la Salut.

Al capdavant de la cirurgia sense ingrés 

El 65% d’aquestes operacions no requereixen ingrés, un percentatge superior a la mitjana catalana

L’any passat es van realitzar un total d’11.629 intervencions quirúrgiques majors, i el 65% d’aquestes no van requerir ingrés, el que manté l’Hospital de Mataró com un referent en cirurgia major ambulatòria al nostre país. A més, les persones que han estat sotmeses a una cirurgia major sense ingrés puntuen l’atenció rebuda amb un 8,2 sobre 10, valorant sobretot el tracte i la professionalitat de l’equip assistencial.

Cal considerar que a l'Hospital de Mataró fins a 7 de cada 10 intervencions quirúrgiques es fan sense ingrés, per sobre de la mitjana catalana. Això, a efectes organitzatius i de recursos, així com de recorregut assistencial suposa un avenç molt important.

Una operacíó a l'Hospital de Mataró
Una operacíó a l'Hospital de Mataró


Èxit del treball en equip multisdisciplinari

L’augment en el nombre d’intervencions quirúrgiques respecte de l’any passat és del 5,7%, el que s’ha pogut assolir gràcies al treball conjunt dels diferents equips implicats en l’activitat quirúrgica: metges, equips d’infermeria, administratius, personal de neteja, electromedicina i altres serveis de suport.

L’ampliació del Bloc Quirúrgic

Aquesta xifra també representa un 3,3% per sobre del 2019, l’any anterior a la pandèmia i, per tant, es consolida l’activitat quirúrgica a l’alça dels últims anys. Aquest creixement és el que justifica l’ampliació del Bloc Quirúrgic i la construcció de dos quiròfans addicionals que, previsiblement, entraran en funcionament el proper hivern, de manera que l’Hospital de Mataró comptarà amb 11 quiròfans.

Comentaris (3)

Inma Fa 27 dies
Hay encuesta de cuántas operaciones se tienen que volver a hacer por no hacer un pre-operatorio correcto con sus pruebas correspondientes y no haciendo una llamada telefónica? Porque yo se de unas cuantas por lo que imagino que el número ha de ser alto.
Bueno, pues molt bé, pues adiós Fa 28 dies
Bona tarda, Trobo una falta de respecte, que posats a citar i a agrair la feina i professionalitat dels col.lectius que han fet possible aquesta fita, no es mencionin ni als auxiliars ni als porta-lliteres. Si som un equip, ho som per lo dolent i per lo bo!
Paco Cortés Fa 28 dies
Bones, en el equip multidisciplinari que feu referència falten portalliteres i auxiliars. Crec que a tots els col·lectius ens agrada que es reconeixi la nostra feina.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive