Premi estatal per a un projecte comunitari de cures d'Alella
Premi estatal per a un projecte comunitari de cures d'Alella

Premi estatal per a un projecte comunitari de cures d'Alella

La iniciativa Alella, poble cuidador de la Fundació Sant Francesc d’Assís guanya el Premi 'la Caixa' a la Innovació Social

El projecte 'Alella, poble cuidador' que promou una xarxa d'atenció comunitària és un dels tres projectes catalans guanyadors dels Premis Fundació ”la Caixa” a la Innovació Social 2022. Com a tal rebrà 15.000 euros, se sumen a la dotació que ja havien rebut per a desenvolupar les seves respectives iniciatives a través de les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa”.

El jurat ha escollit aquest projecte de la Fundació Sant Francesc d’Assís, que ha creat una xarxa comunitària per a l’atenció de veïns en situació de solitud no desitjada, en final de vida i amb malalties cròniques

Una xarxa pionera

Ja s’han adherit al projecte 13 entitats i més de 50 voluntaris i s’ha pogut atendre 426 persones

La iniciativa del poble d’Alella, impulsada per la Fundació Sant Francesc d’Assís, ha creat una xarxa comunitària per a la millora del benestar de les persones en situació de solitud no desitjada i atenció pal·liativa. En aquest sentit, l’entitat promou un model d'atenció integral, atenent a les persones de la millor forma possible, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i afavorir que l’entorn familiar i social els ofereixi un tracte respectuós. 

El jurat ha reconegut la visió comunitària del projecte, que promou iniciatives en benefici de les persones que més atenció i cura necessiten i pretén implicar-hi tot el municipi (institucions públiques, entitats privades i ciutadania), a través d’una xarxa acollidora constituïda per veïnes i veïns, entitats (socials, sanitàries, educatives i culturals) i institucions públiques. «Des del primer moment, hem volgut que el projecte es pugui replicar a altres municipis perquè puguem avançar en la construcció d'una xarxa comunitària a tot Espanya», sosté Àlex Prats, un dels impulsors de la iniciativa.

Ja s’han adherit al projecte 13 entitats i més de 50 voluntaris. Gràcies a això, s’ha pogut atendre 426 persones. «Sempre espero que arribin el dijous a les onze perquè sé que ve l’Isabel i estem un parell d'hores juntes», assegura Pilar Garrido, una de les persones grans beneficiàries d’Alella, poble cuidador.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive