Un any més d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Un any més d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré

Un any més d’obres per tenir ‘el tecnocampus de les cures’

Les obres del Care City Lab, l’equipament del projecte Mataró Ciutat Cuidadora, avancen a la seu situada al Rengle

Ara són 1.300 metres quadrats totalment empantanegats, amb operaris treballant-hi cada dia, amb obres que van avançant. Però d’aquí un any aquest espai serà el Care City Lab, l’equipament estrella de l’aposta per la Ciutat Cuidadora. Una mena de ‘tecnocampus de les cures’ on s’innovarà i es treballarà en xarxa en l’àmbit sociosanitari. És una de les polítiques de futur prioritàries de la ciutat.

Un any més d’obres és el que li queda a aquest centre de recerca i innovació en l’àmbit de les cures. Les obres que van ser visitades dijous per la comitiva municipal, han d’acabar a finals de 2023 sobre el paper. A inicis de 2024 hauria d’entrar en funcionament aquest espai i les sinergies comunes entre tots els participants: de l’Ajuntament al Consorci Sanitari del Maresme, de la Fundació Hospital a la Fundació Maresme, d’Eurecat al TecnoCampus.

Visita d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré
Visita d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré

 

De l’Antic Hospital al Rengle

Care City Lab és el nom en anglès de l’edifici de Mataró Ciutat Cuidadora. S’havia d’instal·lar en un origen a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena però com que el seu establiment va marcat per calendari i a l’antic hospital encara hi ha el sociosanitari del CSDM es va canviar l’ubicació pel local al Rengle, en ple ‘districte TecnoCampus’, al passeig de la Marina. 

Què ha de ‘el tecnocampus de les cures’?

El CareCityLab vol esdevenir centre de referència al territori per a la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, com la gent gran, amb dependència, cronicitat o persones amb discapacitat. En ell s’hi duran a terme accions de sensibilització i transferència de coneixement en l’àmbit de l’envelliment actiu i l’atenció a les persones amb situació de fragilitat.

Visita d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré
Visita d'obres a la Care City Lab, seu de Mataró Ciutat Cuidadora. Foto: R.Gallofré

“Aquest ha de ser l’espai on s’han d’experimentar les solucions que els diferents partners aportin en l’àmbit de les cures. No només és experimentar, també és crear iniciativa privada i que sigui un nou motor d’activitat econòmica per la ciutat. Aquest és el bressol d’idees que s’han de convertir en realitats per millorar la vida de les persones, afavorint l’autonomia de les persones grans i frenant el seu deteriorament”, va explicar l’alcalde David Bote. L’Espai Fragilitat de l’Hospital de Mataró, que ja atén ara a 700 persones, serà un dels usos de l’equipament.

Les obres serveixen i serviran per definir els diferents espais, alguns de compartits i d’altres de les pròpies entitats. Tenen també com a objectiu la plena eficiència energètica i l’aposta per la sostenibilitat i tenen un pressupost de 1.800.000 euros

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive