La pilota gàstrica: tot el que cal saber
La pilota gàstrica: tot el que cal saber

La pilota gàstrica: tot el que cal saber

Entre els diferents tractament que hi ha per combatre l’obesitat trobem la pilota gàstrica, un dels més coneguts i efectius avui dia.

Patir obesitat és un problema que pot afectar greument a la nostra salut. No és tan fàcil com recomanar portar una dieta equilibrada i fer exercici, ja que la complexió de cadascú és diferent i no tots tenen el privilegi de poder aprimar-se amb facilitat. Per aquest motiu, sumat al sedentarisme al que molts s’han sotmès pels confinaments i altres motius derivats de la pandèmia, hi ha persones que pateixen d’obesitat i no tenen al seu abast una solució senzilla. Quan el nostre metge ho recomani pot arribar el moment de sotmetre’ns a una intervenció efectiva i segura per solucionar el problema: la pilota gàstrica, un mètode conegut que us expliquem de forma detallada a continuació.

En què consisteix el tractament de la pilota gàstrica?

És una intervenció segura i efectiva per combatre l’obesitat que consisteix en introduir un globus de silicona mèdica a l'estómac per via endoscòpica. Es tracta d’una pilota especial que s'omple amb una solució salina perquè pugui produir una limitació en la capacitat estomacal i sol ocupar entre el 30-40% del volum total de l'estómac. Ajuda el pacient a modificar els seus hàbits alimentaris i reduir la quantitat ingesta, ja que disminueix la sensació de gana i augmenta la sacietat. El resultat que s’obté després d’aquesta intervenció és el de reduir el pes del pacient considerablement en un període de temps curt.

La pilota intragàstrica està dirigida a persones que vulguin perdre més de 12 quilos i sempre serà completament supervisat per tal de vigilar que el pacient segueixi una correcta alimentació i no es produeixi cap tipus de problema durant el procés. Més enllà del tema del pes, també es recomana a persones amb malalties metabòliques, cardíaques, respiratòries o digestives en les que un augment de pes pot arribar a ser perillós. 

Avantatges de la pilota gàstrica

 • S’aconsegueix una reconducció dels hàbits alimentaris i de l'estil de vida del pacient.
 • La seva implantació és mínimament invasiva i sense cirurgia perquè es realitza per endoscòpia.
 • El procediment de col·locació i retirada de la pilota és indolor i no causa molèsties al pacient.
 • Un equip mèdic multidisciplinari que proporcionarà assistència mèdica, nutricional i psicològica estarà disponible durant tot el procés.
 • Les complicacions en la durada del tractament són mínimes.

Tot i que en general no es compliqui gens la intervenció, alguns pacients poden experimentar efectes secundaris com nàusees, vòmits i dolor abdominal durant les següents 24 i 72 hores, però acaben per desaparèixer i són molt pocs els casos en els que es produeix una intolerància al tractament i s’ha de retirar la pilota gàstrica. Per aquest motiu, és molt recomanable si el nostre metge valora que és l’opció més adient per tractar un problema d’obesitat o en altres casos específics en els que es requereixi canviar els hàbits alimentaris per millorar la nostra salut. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive