La pilota gàstrica: tot el que cal saber
La pilota gàstrica: tot el que cal saber

La pilota gàstrica: tot el que cal saber

Entre els diferents tractament que hi ha per combatre l’obesitat trobem la pilota gàstrica, un dels més coneguts i efectius avui dia.

Patir obesitat és un problema que pot afectar greument a la nostra salut. No és tan fàcil com recomanar portar una dieta equilibrada i fer exercici, ja que la complexió de cadascú és diferent i no tots tenen el privilegi de poder aprimar-se amb facilitat. Per aquest motiu, sumat al sedentarisme al que molts s’han sotmès pels confinaments i altres motius derivats de la pandèmia, hi ha persones que pateixen d’obesitat i no tenen al seu abast una solució senzilla. Quan el nostre metge ho recomani pot arribar el moment de sotmetre’ns a una intervenció efectiva i segura per solucionar el problema: la pilota gàstrica, un mètode conegut que us expliquem de forma detallada a continuació.

En què consisteix el tractament de la pilota gàstrica?

És una intervenció segura i efectiva per combatre l’obesitat que consisteix en introduir un globus de silicona mèdica a l'estómac per via endoscòpica. Es tracta d’una pilota especial que s'omple amb una solució salina perquè pugui produir una limitació en la capacitat estomacal i sol ocupar entre el 30-40% del volum total de l'estómac. Ajuda el pacient a modificar els seus hàbits alimentaris i reduir la quantitat ingesta, ja que disminueix la sensació de gana i augmenta la sacietat. El resultat que s’obté després d’aquesta intervenció és el de reduir el pes del pacient considerablement en un període de temps curt.

La pilota intragàstrica està dirigida a persones que vulguin perdre més de 12 quilos i sempre serà completament supervisat per tal de vigilar que el pacient segueixi una correcta alimentació i no es produeixi cap tipus de problema durant el procés. Més enllà del tema del pes, també es recomana a persones amb malalties metabòliques, cardíaques, respiratòries o digestives en les que un augment de pes pot arribar a ser perillós. 

Avantatges de la pilota gàstrica

 • S’aconsegueix una reconducció dels hàbits alimentaris i de l'estil de vida del pacient.
 • La seva implantació és mínimament invasiva i sense cirurgia perquè es realitza per endoscòpia.
 • El procediment de col·locació i retirada de la pilota és indolor i no causa molèsties al pacient.
 • Un equip mèdic multidisciplinari que proporcionarà assistència mèdica, nutricional i psicològica estarà disponible durant tot el procés.
 • Les complicacions en la durada del tractament són mínimes.

Tot i que en general no es compliqui gens la intervenció, alguns pacients poden experimentar efectes secundaris com nàusees, vòmits i dolor abdominal durant les següents 24 i 72 hores, però acaben per desaparèixer i són molt pocs els casos en els que es produeix una intolerància al tractament i s’ha de retirar la pilota gàstrica. Per aquest motiu, és molt recomanable si el nostre metge valora que és l’opció més adient per tractar un problema d’obesitat o en altres casos específics en els que es requereixi canviar els hàbits alimentaris per millorar la nostra salut. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive