Permís retribuït per les treballadores de l'Ajuntament de Mataró amb dolors menstruals
Permís retribuït per les treballadores de l'Ajuntament de Mataró amb dolors menstruals

Permís retribuït i recuperable per les treballadores de l'Ajuntament de Mataró amb dolors menstruals

El consistori mataroní és un dels pioners en permetre a les treballadores amb molèsties per la menstruació que flexibilitzin la seva jornada laboral

L'Ajuntament de Mataró és un dels pioners a Catalunya en oferir a les seves treballadores un permís retribuït en cas de dolors i molèsties provocades per la menstruació, així com pel climateri (període de transició cap a la menopàusia). El permís serà de 8 hores mensuals.

ERC-Mes va presentar el mes de juny una moció al Ple per iniciar els tràmits corresponents perquè es pogués aplicar aquest permís, tal i com està fent a altres ajuntaments catalans (Girona i Sabadell han estat dos dels primes en portar-lo a terme, abans que Mataró). A partir de llavors es va iniciar la negociació col·lectiva que han conclòs amb acord, ratificat al Ple d'aquest mes de setembre.

Tal i com estableix el document aprovat, les treballadores de l’Ajuntament de Mataró, amb motiu de les molèsties que els pugui provocar la menstruació o el climateri, podran flexibilitzar en vuit hores mensuals la seva jornada, de manera continuada o fraccionada. El termini per recuperar aquestes hores és de tres mesos des del moment en que se’n faci ús.

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES, com a promotors de la iniciativa, consideren que "això és un primer pas i que altres administracions i empreses privades han d’avançar en aquesta línia per tal de seguir lluitant contra les desigualtats de gènere, en aquest cas, en l’àmbit laboral i de salut".
 

Comentaris (7)

anonimus Fa 25 dies
Buena medida, pero como siempre, solo afecta a los funcionarios, que poco que trabajan, solo les falta esta "ayuda". Al final no van a ir a la oficina nunca, y nosotros -no funcionarios- pagandoles el sueldazo y a callar.
Tfd Fa 15 dies
Las horas las tienen que recuperar...hay que leerlo todo. Que criticar es muy dacil
Mònica Fa 26 dies
I perquè s’ha de recuperar? Quan algú no treballa perquè no es troba bé no es recupera però si és per la regla sí? Volem anar de moderns quan realment és una mesura discriminatòria
Tfd Fa 15 dies
Pq es un permis retribuit...sense baixa...trobo llogic que es recuperin
T. Fa 26 dies
Creo que esta iniciativa tendrían que extenderla en todo el mercado laboral
T Fa 26 dies
Quien no lo haya sufrido, no puede opinar. Pero las mujeres que sí han pasado estos dolores tan horribles lo saben muy bien. A mí me había pasado de jovencita y era horrible, no tienes el cuerpo para nada y menos para trabajar
M Fa 26 dies
Segur que dius això perquè ets un home…i no has de passar per això cada mes. Si, es passa malament, nàuseas, inflor abdominal, còlics, diarrea,… segueixo? Hi ha dies que no vols ni aixecar-te del llit. Però que sabràs tú d’això, ignorant. Enhorabona a l’Ajuntament de Mataró per anar cap al camí del progrés i la conciliació Laboral y personal!!
Tfd Fa 15 dies
Hagues fet mes be primer la conciliacio laboral familiar que fa tants anys que demanen que no pas aixo
Mataronina Fa 23 dies
Jo só dona, Ma germana ho ha patit anant a treballar però estava dignosticada no una simple menstruació. Però es discriminatori i apart, aqui s'apujarà al carro totes les funcionaries.
Mataronina Fa 26 dies
Vaja disparat. La resta de dones que treballem no tenim la menstruació....aviat s'apuntaran a aquest permís quan estiguin embarassades... perquè diran que estan malaltes. Aplaudiments per aquesta mesura quan hi ha altres de més importants que passen d'arreglar, així estem.
Jo Fa 27 dies
Mare meva. Millor no comento el que penso perque vaja tela...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive