Els regidors d'ERC a Mataró, fotografiats davant de l'Ajuntament
Els regidors d'ERC a Mataró, fotografiats davant de l'Ajuntament

ERC demana que l’Ajuntament de Mataró introdueixi el permís retribuït de menstruació

ERC presentarà un prec al proper Ple Municipal per reconèixer la defensa dels drets laborals de les dones que tenen dolor per la regla

Que les treballadores municipals puguin disposar d’un permís retribuït per menstruació, de fins a 12 dies a l’any. Aquest és l’abast de la proposta que ERC portarà al proper Ple Municipal de Mataró, en la línia del que l’Ajuntament de Girona ja ha aprovat i que la formació republicana està presentant a altres municipis, com Barcelona.

Segons les dades que esgrimeix la proposta d’ERC, “entre el 25% i el 60% de les dones pateixen dolor durant la menstruació, és a dir, dismenorrea, un tema encara avui tabú i que s’ha tractat d’invisibilitzar durant dècades. De fet entre un 1% i un 15% de les persones que pateixen dismenorrea, pateixen dolors molt intensos i invalidants que les incapacita temporalment”.  Consideren que “La pressió social provoca que les persones que pateixen dolor menstrual hagin d’amagar-lo i fer veure que no “passa res”, però la realitat és que aquests dolors afecten psicològicament i físicament i, per tant, dificulten el desenvolupament habitual de les seves feines”.

Que no sigui font de discriminació

La proposta vol evitar que el no reconeixement del dolor produït per la menstruació segueix suposant discriminació laboral i proposen que les treballadores municipals puguin “disposar de fins a 12 dies l’any reconeguts per tenir cura de la salut relacionada amb la menstruació i climateri, en cas que es necessiti, té una conseqüència positiva en relació amb la reducció d’aquestes desigualtats. Trencar tabús relacionats amb la menstruació i el climateri és una mesura que permet seguir avançant en la fi de les desigualtats de gènere”.

D’aquí la proposta d’alguns països que regulen aquest fet per tal de garantir un permís que doni cobertura a aquesta necessitat de cura, com el Japó, Corea del Sud o Taiwan, que porten la capdavantera en aquesta temàtica i les seves treballadores fa anys que poden gaudir d’aquest permís en diferents formats. A Catalunya fa temps que un moviment ho demana i ara ERC se’n fa ressò a la capital del Maresme

 

Arxivat a:

Comentaris (10)

Apex Fa 3 mesos
Y no hay ninguna ayudita para el dolor de huevos ?
Carla Fa 3 mesos
Aquesta gent d'ERC està clar que viuen al seu món i bombolla perquè no es normal amb tota la que està caient a la ciutat amb el tema de robos, ocupacions, destrosses dels immigrants de sempre q afecta a tothom doncs que estiguin per ximpleries com aquestes. A veure si tindran raons les veus q diuen que aquests d'ERC defensen i assessoren a aquests que delinqueixen a Mataró perquè sinó no s'enten res de res el seu silenci a la delinqüència on podria treure rèdit sent primera oposició
Geoffrey Fa 3 mesos
People who are sick, this includes menstral pain, in fact any type of pain can see their doctor and then tell their employer that they have a problem which the doctor recommends they stay of work for a period. As with any illness.
the call of ktulu Fa 3 mesos
No sería mejor preocuparse por toda la chusma que estáis importando, y ya que sois responsables, deberíais ser subsidiarios con el ciudadano por toda este mal y degradación que estáis causando. No tenéis vergüenza.
Conveni Fa 3 mesos
¿Voleu dir, amics d'ERC, que aquests temes no són matèria a negociar en el conveni?
x Fa 3 mesos
O sigui que el "dolor" incapacitant ho pateixen entre el 1% i el 15% pero li donem el permis al 100%...plas plas...i als que tenen mals de caps? i als que tenen budell irritable i colics? i als que tenen pedres al ronyo? ah clar que el feminisme ven, i es tracta d aixo, de pujar se a la ona demagogica populista...clar no hi han temes molt mes importants...atur, ertos....inseguretat i delinqüencia disparada....okupacions violentes...quina cara que tenen aquests de ERC.
Papa Emeritus Fa 3 mesos
Entiendo que no hay nada más importante en Mataró. Ya está todo hecho y vienen estas propuestas que se han quedado más abajo de la lista de acciones relevantes.
maria Fa 3 mesos
escolteu senyors d'Esquerra, i per quan escoltar-vos per "apretar las tuercas" al senyor alcalde Bote per al tema de la inseguretat que tenim impressionant a Mataró? Pot ser que no us interessa a vosaltres i per tant als mataronins tampoc? Teniu algo que amagar? Ens apostem algo? No es de bones persones això
marta Fa 3 mesos
en serio que feu això els de ERC, esteu molt malament de veritat, la qüestió és anar cobrant i no fer absolutament res, i que la gent també cobri i no faci res, vergonyós.
Gran problema! Fa 3 mesos
Un greu problema municipal, sí senyor!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive