Els trastorns de conducta alimentària van a més entre els menors d'edat
Notícies relacionades
Els trastorns de conducta alimentària van a més entre els menors d'edat

Nou hospital de dia per a menors amb trastorns alimentaris al Maresme

L'Hospital de Mataró impulsa un espai d'intervenció específica per atendre de manera exclusiva a infants i joves amb anorèxia, bulímia i altres trastorns, que han augmentat fins a un 40% des de la pandèmia

banner colldeforn viuelnadal v2
 

El Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l'Hospital de Mataró, ha impulsat un espai d'intervenció específica per atendre de manera exclusiva a infants i joves amb trastorns de conducta alimentària (TCA) com ara l'anorèxia o bulímia, davant el greu increment de diagnòstics que s'ha viscut en els darrers anys. 

Segons ha informat el Consorci, aquest any s’han incrementat 16 places a l'Hospital de Dia Infantojuvenil de l'Hospital de Mataró, i això ha facilitat la creació d’un espai d'intervenció específica per atendre de manera exclusiva a infants i joves  amb TCA, facilitant la seva continuïtat escolar i la permanència en el seu entorn habitual (família, amics...) per afavorir la seva recuperació.

Amb aquesta mesura es vol donar resposta al fet que el diagnòstic d’anorèxia, bulímia, trastorn per afartament i altres trastorns de la conducta alimentària (TCA) ha augmentat fins a un 40% des de la pandèmia, segons dades de la Societat Espanyola de Pediatria. A més, els casos detectats presenten moltes vegades una major gravetat i en adolescents cada vegada més joves. Es calcula que al nostre país hi ha 300.000 joves entre 12 i 24 anys amb un TCA, d’aquí la necessitat d’intervenció amb aquests pacients. 

Equip hospital de dia TCA

Equip  de l'Hospital de Dia de TCA. Foto: Consorci Sanitari

En aquest nou hospital de dia, els infants i adolescents hi acudeixen entre les 13 i les 20 hores. D’aquesta manera, segueixen un programa de recuperació global amb una intervenció psicoterapèutica tan individual com en grup,  treballant la percepció de la imatge corporal, l’autoestima i  les habilitats socials. Aquesta intervenció és multidisciplinària, gràcies a un equip format per psiquiatria, psicologia, infermeria, teràpia ocupacional i treball social.

Els objectius que es marquen són la recuperació del 95-100% del pes; tractament de les alteracions psicopatològiques que puguin patir com la distorsió de la imatge corporal, por de l'augment de pes i del menjar; iniciar i desenvolupar activitats de lleure adaptatives; oferir i adquirir tècniques saludables per reemplaçar la simptomatologia alimentària; desenvolupar relacions familiars sanes i relacions socials adequades així com hàbits alimentaris saludables i equilibrats; aturar els afartaments, purgues i restriccions alimentàries; i desenvolupament d’una autoestima saludable i estabilitat emocional així com l’autoregulació.

El Consorci Sanitari del Maresme dona servei de salut mental i addiccions a tota la comarca del Maresme, amb una població de més de 440.800 persones. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive