El nou edifici de la Fundació Maresme, un equipament exemplar
El nou edifici de la Fundació Maresme, un equipament exemplar

El nou edifici de la Fundació Maresme, un equipament exemplar

Hi conviuen dos serveis, un centre ocupacional que permet realitzar activitats terapèutiques i comunitàries durant el dia, i dues llars-residència adaptades i accessibles

freshly banner v6
 

La Fundació el Maresme inaugura un nou edifici inclusiu i accessible al barri de Cerdanyola de Mataró

La Fundació el Maresme ha inaugurat un nou edifici al barri de Cerdanyola de Mataró, que acull dos serveis destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual: el centre ocupacional Poble Sec i les llars residència Alarona i Iluro. Aquesta fita important per a la comunitat ha suposat una inversió total de 3 milions d'euros, que inclouen la compra de l'edifici i les obres realitzades.

L'acte inaugural ha estat marcat per la participació activa de les persones ateses en aquests serveis, que han realitzat visites guiades a famílies, entitats i altres persones ateses i treballadores. L'objectiu era oferir l'oportunitat de conèixer de prop les instal·lacions i comprendre el valor que aquest nou projecte aporta a les persones i al seu entorn. La Fundació el Maresme ha demostrat el seu compromís amb la inclusió comunitària, l'autonomia i la qualitat de vida del col·lectiu i les seves famílies.

Aquest nou edifici ha estat possible gràcies a diverses fonts de finançament. La Generalitat de Catalunya ha aportat un 21,6% de la inversió, amb el suport dels fons europeus "NextGenerationEU". La Fundació la Caixa ha contribuït amb 130.000 euros, i s'ha comptat amb un llegat solidari de 400.000 euros de Maria Rosa Delás, una mataronina compromesa amb les persones amb discapacitat. Els recursos propis i el suport financer han completat la resta de la inversió.

La inauguració ha comptat amb l'assistència de diferents autoritats, entre elles el 2n tinent d'alcalde de Mataró, Sergi Morales, i el conseller de drets socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, qui ha destacat la importància de l'atenció centrada en la persona i l'acció comunitària en els equipaments socials. Campuzano ha elogiat el treball de la Fundació el Maresme i ha destacat que els serveis que ofereixen no només promouen l'autonomia, sinó que també creen comunitat i construeixen barri.

IMG 20230706 WA0172

Molta gent a la inauguració de l'equipament


36 places del centre ocupacional

El centre ocupacional Poble Sec ofereix 36 places i és un recurs destinat a les persones que han finalitzat l'etapa escolar i no poden incorporar-se al mercat de treball, ni ordinari ni protegit. Aquest servei proporciona itineraris personalitzats en funció dels interessos i les motivacions dels usuaris, així com de les seves necessitats de suport.

Les llars-residència Alarona i Iluro són serveis d'acolliment residencial substitutoris de la pròpia llar per a persones amb discapacitat intel·lectual que no poden viure a casa seva per diverses raons. Aquests serveis ofereixen supervisió i ajuda per a les activitats de la vida diària, millorant la qualitat de vida dels usuaris.

La Fundació el Maresme també compta amb el Servei de Respir, un programa de suport a les famílies en règim residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual ateses per l'entitat. Aquest servei pretén proporcionar temps de descans i donar resposta a situacions urgents imprevistes.

Cal acabar amb les llistes d'espera

Durant l'acte inaugural, el president de la Fundació el Maresme, Josep Morgades, ha fet una crida a l'administració pública perquè faciliti aquest tipus d'infraestructures residencials i acabi amb les llistes d'espera. Morgades ha destacat que les entitats socials podrien centrar-se millor en la gestió i l'acompanyament de les persones si les administracions posessin a l'abast aquestes infraestructures. “Vull plantejar la reflexió sobre si les inversions en aquestes infraestructures han de ser realitzades per les entitats socials o si, en canvi, haurien de ser les administracions les que posin a l'abast aquestes infraestructures residencials perquè les entitats socials puguin centrar-se en la gestió i l'acompanyament a les persones, que és el que realment sabem fer”, ha preguntat el Sr. Morgades. “En qualsevol cas, la Fundació Maresme continuarà treballant intensament perquè, d'una manera o d’una altra, des de l'entitat puguem donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies a la comarca del Maresme”, ha afegit

Amb aquest nou equipament, la Fundació el Maresme reafirma el seu compromís amb la inclusió, l'accessibilitat i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la comarca del Maresme.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive