Interior del nou centre. Foto: R.Gallofré
Interior del nou centre. Foto: R.Gallofré

El nou CAP d'urgències de Mataró comença a funcionar dilluns vinent

El Centre d'atenció primària d'urgències està situat al CAP del Camí del Mig i atendrà casos de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria les 24 hores del dia.

Dilluns vinent, dia 3 de maig, és la data assenyalada per a l'obertura del nou centre d'atenció primària d'urgències (CUAP) de Mataró. Un equipament llargament esperat que suposa una gran novetat en l'àmbit de l'atenció sanitària de la comarca. Centralitzarà l'atenció d'urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria, les 24 hores els set dies de la setmana. L'objectiu del centre, ubicat al CAP del Camí del Mig, és descongestionar l'Hospital i la resta de CAP.

El nou edifici compta amb 550m2 i s'hi accedeix des del passatge Antoni Díaz Conde, cantonada amb el Camí del Mig. Gestionat per l'Institut Català de la Salut, el CUAP compta amb tots els elements necessaris per atendre casos urgents, tant in situ com per derivar els casos més greus als centres hospitalaris corresponents.

Disposa d'1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP). També compta amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.  A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM. 

DSCF1227

Sala d'espera del nou CUAP

L'objectiu és atendre, les 24 hores del dia, les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria.També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. 

Es tracta del primer centre del Maresme d'aquestes característiques. Concretament, aquest equipament donarà cobertura als municipis següents: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive