Interior del nou CAP d'urgències
Interior del nou CAP d'urgències

El nou CAP d'urgències del Camí del Mig entrarà en funcionament al maig

Es tracta del primer Centre d’Urgències d’Atenció Primària del Maresme i atendrà casos de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria les 24 hores

La primera setmana de maig entrarà en funcionament l'esperat Centre d'Urgències d'Atenció Primària del Maresme, ubicat al CAP del Camí del Mig de Mataró. Es tracta del primer centre d'aquestes característiques que hi haurà a la comarca, i que servirà per descongestionar l'Hospital i la resta de CAP de Mataró.

Segons ha informat l'Ajuntament, el nou CUAP és a punt d'iniciar la seva activitat. L'espai, ubicat en un edifici annex al CAP El Maresme del Camí del Mig, té accés pel Passatge Antoni Díaz Conde, compta amb 550 metres quadrats i disposa d'1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP). A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM. El nou equipament també compta amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

Els especialistes del Camí del Mig. Foto: Ajuntament de Mataró

L'edifici on s'ubica, en una imatge d'arxiu

El centre atendrà urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria, durant les 24 hores tots els dies de l'any. També s’hi farà valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, abans de ser derivades a altres centres hospitalaris. A banda s'hi preveuen procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. 

EzlC5 NWQAIuE98

La sala d'espera del CUAP

El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut i donarà resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. Els municipis als que donarà cobertura, a banda de Mataró, seran Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Comentaris (4)

Geoffrey Fa 2 anys
Thank god .....that some one knows what people need,, Let's hope Spanish people get the benefits, because they have paid for it, those non EU people who's government will not pay for them, should return to their country of origin ..
Eugenia Fa 2 anys
Agradezco todo lo que sea mejoras tanto de salud como de otras áreas. En estos momentos de incertidumbre y dudas hace bien al alma sentir que hay quienes se ocupan de la población. Gracias a todos los que tuvieron participación en este proyecto. de una u otra forma.
Geoffrey Fa 2 anys
Well done, this is good news for all the people , specially in these time of extreme sickness.
Joaquim Flaque Teller Fa 2 anys
Crec que es quedarà petit de seguida que obrin,donat que al hospital no funciona com hauria de funcionar degut al covid

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive