Canvis en els punts de vacunació a Mataró i el Maresme. Foto: R.Gallofré
Canvis en els punts de vacunació a Mataró i el Maresme. Foto: R.Gallofré

Mataró tindrà un CAP d'urgències al Camí del Mig d'aquí a un any

Comencen les obres del Centre d’Urgències d’Atenció Primària, que ha de servir per descongestionar l'Hospital i la resta de CAP de Mataró

Mataró tindrà, per fi, un centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). Un equipament llargament reivindicat i promès que ara ja té calendari, i que hauria de suposar un gran avenç en matèria d'atenció sanitària a la ciutat. Les obres comencen l'1 de juliol i es preveu que acabin a l'abril de 2021. Per tant, aproximadament d'aquí a un any entrarà en funcionament aquest CAP d'urgències, que com estava previst s'ubicarà a la planta baixa del Centre d'Atenció Primària El Maresme, conegut com 'Els especialistes', al Camí del Mig. 

Està previst el calendari, la ubicació i també el pressupost de l'obra que promou el Servei Català de la Salut: 1.166.295 euros. Però encara està per definir la cartera de serveis. Es preveu, en tot cas, que sigui com la majoria de CUAP: centres d'urgències de 24 hores, amb capacitat per atendre serveis de traumatologia i analítiques bàsiques, entre d'altres. Es preveu, per tant, que millori notablement el servei de 24 hores del Camí del Mig i els serveis d'urgències de la resta de CAP de la ciutat. El CUAP ha de servir per resoldre les qüestions de salut més bàsiques, quelcom que també ha de descongestionar les urgències de l'Hospital de Mataró. 

nou centre urgències 4 1200x480

El CUAP tindrà un radi d'acció molt ampli, ja que atendrà les poblacions del Baix Maresme i del Maresme Central. Es durà a terme la reforma parcial de la planta baixa de l’edifici del Camí del Mig, amb una superfície total de 578m2. Es genera un nou accés pel passatge d’Antoni Díaz Conde, per separar-lo de l’accés al CAP El Maresme que té l'accés des del Camí del Mig, de manera que hi haurà dues entrades diferenciades. L'edifici constarà de dos àmbits, la part assistencial de consultes de triatge, especialitzades i d’atenció immediata, i la part assistencial del box d’emergències i la sala d’observació, on també hi haurà les dependències de l’àrea de personal. Totes les instal·lacions de l’àmbit reformat seran noves i també es farà la reforma integral de les instal·lacions de climatització de l’edifici, situades a la tercera planta.

Un equipament esperat i reivindicat

El darrer cop que es va anunciar que es faria el projecte va ser l'any 2017, amb un calendari que preveia la inauguració de l'equipament dos anys mes tard. La construcció, però, mai va arrencar. Aquest cop sembla que serà la definitiva, tenint en compte que els treballs s'iniciaran aquesta mateixa setmana. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive