Nolotil en càpsules, per què serveix
Nolotil en càpsules, per què serveix

Paula Saez

Nolotil en càpsules, per què serveix

Us expliquem per a què serveix el nolotil en càpsules i quan hem de prendre’l, sempre amb recepta sota la prescripció d'un metge qualificat.

Les vacunes contra la COVID-19 arriben poc a poc, però tot i que arribi el nostre torn per a posar-nos-la, hi ha altres malalties i dolences generals que podem patir de forma paral·lela. Una d’elles és la febre alta, que tothom ha patit en alguna ocasió al llarg de la seva vida. Si és lleu ens recuperarem al cap d’unes hores, però quan és més greu s’han de buscar altres mesures alternatives. En aquest article us parlem d’una d’elles: el nolotil en càpsules, que serveix per molt més que per tractar mals de cap quan la resta de medicaments no són suficients.

Què és el nolotil i per a què serveix?

Nolotil té com a principi actiu el metamizol magnèsic i es ven en forma de càpsules de gelatina dura, oblongues, amb cos i tapa de color granat opac condicionades en blíster. Cada càpsula conté 575 mg de metamizol magnèsic a més de estearat de magnesi, indigotina (I 132), eritrosina (I 127), diòxid de titani (E 171) i gelatina. Pertany al grup de medicaments denominat ‘Altres Analgèsics i antipirètics’.

Aquest medicament s'utilitza per al tractament de dolor agut moderat o intens postoperatori o post-traumàtic, de tipus còlic o d'origen tumoral. També s'utilitza en els casos de febre alta que no respongui a altres mesures o altres medicaments, segons descriu el seu prospecte. Per tot això, no és recomanable prendre nolotil si un metge no ens l’ha receptat de forma prèvia, ja que es tracta d’un medicament útil per diferents tractaments però no es pot prendre a la lleugera. 

Com prendre nolotil: edats, recomanacions i precaucions

  • Menors de 15 anys d’edat: els nens menors de quinze anys no han de prendre aquest medicament. Com ens indica el prospecte: “per a nens més petits hi ha disponibles altres presentacions i dosi d'aquest medicament; consulti al seu metge o farmacèutic”.
  • Adults i adolescents majors de 15 anys d’edat: aquells que pesin més de 53 kg poden prendre 1 càpsula (575 mg de metamizol) en una dosi única, que es pot administrar fins a 6 vegades a el dia, en intervals de 4 a 6 hores. La dosi màxima diària és de 3.450 mg (corresponent a 6 càpsules).
  • Persones d'edat avançada i pacients amb un mal estat de salut general o amb insuficiència renal: la dosi s'ha de disminuir en aquest grup de pacients, ja que l'eliminació dels productes de degradació del metamizol es pot retardar.

S’ha de tenir que compte que l'efecte del medicament sol aparèixer entre els 30 i 60 minuts després de l'administració oral. Existeixen diversos efectes adversos possibles, però no és habitual que succeeixin. Tot i això, en cas de patir una pèrdua de glòbuls blancs o hipotensió (baixada de la tensió), haurem de consultar al nostre metge per a que ens informi sobre com procedir en cada cas.

Font: cima

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive