L'Hotel Atenea de Mataró va ser la seu de la trobada de mutualitats
L'Hotel Atenea de Mataró va ser la seu de la trobada de mutualitats

Les mutualitats supervisades per la Generalitat creixen un 30%

Aquestes dades es van donar a conèixer en el marc de la desena Trobada de Mutualitats de Catalunya celebrada els dies 21 i 22 de novembre a Mataró

COLLDEFORN PATROCINI


Segons les dades proporcionades pel Departament d'Economia i Hisenda, el sector de les mutualitats de previsió social ha experimentat un creixement sòlid durant el 2022, reflectint un increment significatiu en el nombre d'assegurats, el volum d'activitat i la solvència. Les 25 entitats supervisades per la Generalitat, que inclouen 24 mutualitats i una asseguradora societat anònima, han tancat l'exercici amb una cobertura per a 845.839 persones, representant un augment del 28,7% respecte a l'any 2021. Aquest creixement destaca especialment en les prestacions d'assegurança de salut i decessos.

El volum total de negoci en primes d'assegurança s'ha situat en 78,86 milions d'euros, reflectint un increment anual del 3,3%. A més, el benefici agregat del sector ha assolit els 4,9 milions d'euros, representant un augment del 6% en comparació amb l'any 2021. Aquestes xifres són indicatives d'una indústria saludable i en creixement constant.

Paral·lelament, la solidesa financera del sector es fa palesa amb un patrimoni net d'aproximadament 200 milions d'euros, una xifra que és 9,4 vegades superior al capital mínim obligatori. Aquesta robustesa financera col·loca el sector en una posició avantatjada per fer front als nous reptes que puguin sorgir en el futur.

Un sector consolidat

"Estem davant d'un sector consolidat que, com en anys anteriors, manté unes ràtios de superàvit de solvència molt elevades i aquesta fortalesa permet afirmar que el sector té un gran potencial per afrontar nous reptes de futur", va destacar el director general de Política Financera, Assegurances i Tresor, Josep Maria Sánchez, durant la seva participació en la desena Trobada de Mutualitats de Catalunya celebrada recentment a Mataró. Aquesta trobada, coorganitzada per la Federació de Mutualitats de Catalunya i l’Aliança Mataró, destaca com un fòrum crucial per a la col·laboració i l'intercanvi d'idees entre les diferents entitats del sector mutualista, subratllant la importància d'una indústria que continua creixent i reforçant-se en la seva solidesa financera.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive