Hospital de Mataró.
Notícies relacionades
Hospital de Mataró.

Comença la 'vaga de guàrdies' dels metges de l'Hospital de Mataró

Una vuitantena de metges no faran les guàrdies no obligatòries en protesta pels endarreriments i greuges retributius, quelcom que podria posar en risc alguns serveis

Aquest dimecres, dia 16 de novembre, els metges de l'Hospital de Mataró han iniciat l'aturada de les guàrdies no obligatòries. Una protesta pels endarreriments i greuges retributius que els facultatius denuncien que pateixen des de fa anys per part del Consorci Sanitari del Maresme. Tant els propis professionals com el Consorci asseguren que, d'entrada, la protesta no ha d'alterarà el servei i que els pacients no s'han de preocupar per possibles incidències. Caldrà veure, però, si això es manté així en cas que el conflicte es perllongui, ja que els propis metges avisen que hi ha serveis que estan en risc. 

"Aquests primers dies assegurem que la protesta no afectarà gens el servei, perquè no tenim pas intenció de deixar desatès l'Hospital", assegura Jordi Cruz, cirurgià del centre hospitalari mataroní i president de Metges de Catalunya, el sindicat de facultatius que ha convocat la plantada. Uns 80 facultatius han presentat a la direcció mèdica de l'Hospital la seva renúncia a fer les guàrdies no obligatòries, és a dir les no contemplades al contracte. Tots els professionals de més de 45 anys n'estan exempts, i també els més joves que ja hagin complert amb les 384 anuals obligatòries. 

"No deixarem cap punt descobert" assegura Cruz, "però totes les hores de guàrdia no contractes de que fem, les portarem als jutjats, esperant que prenguin mesures cautelars". El cirurgià assegura que els metges de l'hospital mataroní "hem dit prou", i que hi ha àmbits com les UCI on els facultatius "estan sobrepassadíssims". 

Un metge de l'Hospital de Mataró, amb un pacient.

Un metge de l'Hospital de Mataró, amb un pacient.

Les negociacions amb el Consorci, per ara, no han arribat a bon port, tot i que ambdues parts asseguren que segueixen obertes. Els metges demanen que tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) ha de computar com a jornada laboral treballada i retribuïda; i una millora retributiva substancial del preu de l’hora guàrdia voluntària per a aquells facultatius que superen els 45 anys, i els menors d’aquesta edat que ja han fet les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

Des del Consorci Sanitari del Maresme asseguren que el servei està "garantit" a les urgències i activitat programada, i que la resta s'ha reorganitzat, de manera que "no s'ha de produir cap afectació" als pacients. Fonts de l'organisme han declinat fer cap comentari sobre les reinvidicacions professionals del col·lectiu de metges, i es limiten a assegurar que les converses segueixen obertes. 

 

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive