Els metges de l’Hospital de Mataró confirmen la ‘vaga de guàrdies’ . Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Els metges de l’Hospital de Mataró confirmen la ‘vaga de guàrdies’ . Foto: R.Gallofré

Els metges de l’Hospital de Mataró confirmen la ‘vaga de guàrdies’

La negociació entre els professionals i la direcció no fructifica i els metges no faran guàrdies a partir de dimecres, dia 16

L’Hospital de Mataró s’encamina cap a una ‘vaga de guàrdies’ dels seus metges. Metges de Catalunya (MC) ha comunicat a la direcció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) que l’assemblea de facultatius de l’Hospital de Mataró ha rebutjat per unanimitat la proposta presentada aquest dimecres per l’empresa per evitar l’aturada de guàrdies mèdiques que, si no hi ha un acord previ, començarà el proper dimecres 16 de novembre.

Això què vol dir? Que el funcionament de l’Hospital de Mataró pot quedar greument alterat a partir de l’inici de l’aturada. Segons el sindicat, un total de 80 facultatius ja han presentat a la direcció mèdica de l’hospital la seva renúncia a fer guàrdies a partir del dimecres 16 de novembre. “Això representa una molt àmplia majoria dels metges que fan guàrdies i pot deixar els serveis hospitalaris en quadre”, ha advertit el president de MC i vicepresident del comitè d’empresa, Jordi Cruz.

Negociació oberta i dos punts innegociables

El personal mèdic ha valorat com a “totalment insuficient” la proposta empresarial que ofereix “uns pocs euros més” per cada hora de guàrdia treballada. L’assemblea mèdica ha avisat que no es plantejarà la desconvocatòria de la protesta si el CSdM no posa sobre la taula dues mesures concretes:

  1. Tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) ha de computar com a jornada laboral treballada i retribuïda.
  2. Una millora retributiva substancial del preu de l’hora guàrdia voluntària per a aquells facultatius que superen els 45 anys, i els menors d’aquesta edat que ja han fet les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

MC i la direcció del CSdM mantindran obertes les negociacions per intentar arribar a un acord que eviti l’aturada de les guàrdies que fan els facultatius més enllà de les que estan obligats a fer per contracte.

 

Comentaris (10)

Rogelio S. Fa 20 dies
Estoy de acuerdo con la madre de los mellizos y con Carmen. Deberíamos hacer algo, claro que sí, los padres y las madres, que somos a la vez pacientes, porque tanto los ambulatorios como el Hospital de Mataró llevan tiempo en un declive que, si no hacemos algo, seguirá y seguirá.
Carme Fa 20 dies
Crec que ja va sent hora que els usuaris plantem cara a la gerència d'aquest hospital i els fem fora. Només serveixen per cobrar tot el que escatimen al personal sanitari. Ens hem de mobilitzar per acabar amb aquests vividors. Si no ho fem, cada dia anirà pitjor allò que teníem que era realment bo.
Mare de bessons Fa 21 dies
També hauríen de fer vaga els pediatres dels ambulatoris de Mataró, a veure si aconsegueixen un tracte més digne. Hi ha llista d'espera, hi ha vacants sense ocupar i vacances sense substitut. Es veuen obligats a tenir visites de 5 minuts, mentre la direcció del centre no surt a donar la cara. Trobo que hi ha gent que no val la pena, i alhora pediatres extraordinaris que necessiten un cop de mà. Mares i pares hauríem de fer alguna cosa també.
Isabel Fa 22 dies
Si antes les urgencies eran de tres hores , ara seran de sis o de vuit hores. Vergonyos
mmmm Fa 22 dies
Molta força als metges, que ja està bé que els maltractin com fan habitualment els governs. Sanitat pública, de qualitat i amb respecte pels seus treballadors!
A. Bellver Fa 22 dies
Fa anys que la gestió d'aquest hospital está fora de la realitat i en contra dels professionals que hi treballen, i sobre tot de la població a la qual ha de servir. Recordeu que fa unos mesos va recuperar l'autonomia de gestió, que la Generalitst els va treure per incompetents. El gerent actual és un home de la privada, y no vol més que quadrar números i conservsr la cadira. Recolzo per tant aquesta vaga, i tan de bo serveixi per tal que a Mataró hi hagi l'hospital que necessitem.
Inma Fa 22 dies
Cuándo tendremos la suerte que la sanidad y educación se despolitice, que hayan buenos gestores al frente y que, en este caso, consiga que el hospital de Mataró sea referencia en el buen trabajo y no en la mala gestión.
Estel Fa 22 dies
Deberían ponerse todo el Personal. Los servicios mínimos afectan a los que les toca trabajar y van demasieeeee. Asco de país asco de personas q. salen a manifestarse por un cantante y no por quien les cura y les cuida cuando enferman ellos o sus familias etc
jordi Fa 23 dies
Un país on es prioritza els contractes i els sous dels jugadors de futbol i els seus interessos, per sobre de l'educació i la sanitat, és un país escandalosament pobre de recursos, de política, ètica i moral.
v Fa 23 dies
tampoco lo vamos a notar. Es pésimo como funciona el HdM.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive