L'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
L'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Els metges de l’Hospital de Mataró confirmen la ‘vaga de guàrdies’

La negociació entre els professionals i la direcció no fructifica i els metges no faran guàrdies a partir de dimecres, dia 16

L’Hospital de Mataró s’encamina cap a una ‘vaga de guàrdies’ dels seus metges. Metges de Catalunya (MC) ha comunicat a la direcció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) que l’assemblea de facultatius de l’Hospital de Mataró ha rebutjat per unanimitat la proposta presentada aquest dimecres per l’empresa per evitar l’aturada de guàrdies mèdiques que, si no hi ha un acord previ, començarà el proper dimecres 16 de novembre.

Això què vol dir? Que el funcionament de l’Hospital de Mataró pot quedar greument alterat a partir de l’inici de l’aturada. Segons el sindicat, un total de 80 facultatius ja han presentat a la direcció mèdica de l’hospital la seva renúncia a fer guàrdies a partir del dimecres 16 de novembre. “Això representa una molt àmplia majoria dels metges que fan guàrdies i pot deixar els serveis hospitalaris en quadre”, ha advertit el president de MC i vicepresident del comitè d’empresa, Jordi Cruz.

Negociació oberta i dos punts innegociables

El personal mèdic ha valorat com a “totalment insuficient” la proposta empresarial que ofereix “uns pocs euros més” per cada hora de guàrdia treballada. L’assemblea mèdica ha avisat que no es plantejarà la desconvocatòria de la protesta si el CSdM no posa sobre la taula dues mesures concretes:

  1. Tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) ha de computar com a jornada laboral treballada i retribuïda.
  2. Una millora retributiva substancial del preu de l’hora guàrdia voluntària per a aquells facultatius que superen els 45 anys, i els menors d’aquesta edat que ja han fet les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

MC i la direcció del CSdM mantindran obertes les negociacions per intentar arribar a un acord que eviti l’aturada de les guàrdies que fan els facultatius més enllà de les que estan obligats a fer per contracte.

 

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive