Hospital de Mataró.
Notícies relacionades
Hospital de Mataró.

L'Hospital de Mataró recupera l'autonomia de gestió set anys després

La Generalitat va intervenir el Consorci Sanitari del Maresme l'any 2015 pel deute acumulat i set anys després l'organització ha reequilibrat els seus números

El Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l'Hospital de Mataró, ha recuperat l'autonomia de gestió, un règim especial que Catsalut li havia suspès l'any 2015 a causa de la delicada situació que travessava l'organisme.

Aquest dijous,dia 9, s'ha celebrat el Consell Rector del Consorci. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha comunicat al gerent, Ramon Cunillera, i a la resta d'integrants del Consell, que el Consorci recuperava formalment el règim especial d'autonomia de gestió. Ara fa set anys, la Generalitat intervenia l'organisme, després de tancar l'exercici anterior amb deute.

Durant aquest temps, el Consorci Sanitari ha vist minvades la seva capacitat i autonomia econòmica, ja que li calia demanar autorització prèvia a Catsalut per realitzar determinades contractacions o patia limitacions a l'hora de pagar incentius a la productivitat, entre d'altres mesures.

Ramon Cunillera, gerent de l'Hospital de Mataró.

Ramon Cunillera, gerent de l'Hospital de Mataró.

La retirada del règim d'autonomia de gestió fruit del deute acumulat va obligar la gerència del Consorci Sanitari a impulsar un pla de reequilibri econòmic que ha permès millorar-ne els comptes, fins al punt que la Generalitat ha decidit retornar-li l'autonomia. Quelcom que ha estat reclamat de forma insistent durant els darrers anys tant pel consorci com per la plantilla dels centres sanitaris que gestiona, així com pels diferents grups polítics municipals. 

La qüestió de l'autonomia de gestió s'ha de separar, en tot cas, de la infradotació històrica que pateix l'Hospital de Mataró des de la seva creació, i que encara s'arrossega, tal i com denuncien des del Comitè d'Empresa. El Consorci Sanitari del Maresme compta amb un pla estratègic fins al 2025 que inclou entre d’altres punts la necessitat de transformar-se organitzativament perquè l’oferta assistencial cobreixi la demanda del territori.

Un dels grans reptes és reduir les llistes d'espera, un problema que s'ha agreujat amb l'emergència sanitària vinculada a la Covid. A banda, es preveu la creació d’un nou hospital de dia, dins de les actuals instal·lacions de l’Hospital de Mataró, destinat a pacients oncològics i hematològics. L'Hospital, a més, es dotarà de dos nous quiròfans, que s’afegiran als 9 actuals, els quals també es renovaran. La inversió prevista és de 10 milions d’euros.

Comentaris (5)

Usuario de la sanidad pública Fa 1 any
El gerente del Hospital de Mataró tiene una larga trayectoria en gestión privada (no pública) y ocupa cargos importantes en las sociedades que gestionan instituciones privadas de salud. Es decir, no es una persona adecuada para el cargo que ocupa. Mirar esta noticia, y las tres que al final tiene relacionadas, para saber quién es este señor: https://cronicaglobal.elespanol.com/vida/hospital-mataro-deuda-quiebra_462778_102.html
Fatima Fa 1 any
Estoy de acuerdo, totalmente. Si ayer fueron incapaces de una gestión pensada en los paciente, por qué habríen de ser ahora mejores?
Mataroní empipat Fa 1 any
No us heu de sorprendre per la mala gestió pasada i futura de l'hospital de Mataró. L'ajuntament es membre (i no precisament minoritari) del consorci que el gestiona. Després de veure com gestiona la ciutat, jo no els deixaría ni gestionar un xiringuito de platja. Que espereu que passi amb quelcom tant complexe (i important!) com l'Hospital?
Roser Llobera Fa 1 any
Acabem de saber que l'Hospital de Mataró / CSM ha decidit de no renovar certs contractes que terminen el 30 de juny, i deixar els pacients sense unes atenciones imprescindibles. Un exemple: a la mediadora cultural d'àrab, una senyora del tot necessària, ja li van dir que no li renovaran el contracte laboral. Un cop més, la incompetència és la norma de l'Hospital.
Isaac Manlleu Fa 1 any
L'Hospital de Mataró és, des de fa força temps, una institució incapaç d'assumir les necessitats sanitàries de la població que hauria d'atendre amb una mínima dignitat. La falta de personal qualificat (professionals i administrstius) i la incapacitat per retenir els nous professionals (sobre tot de psiquiatria / psicología, i pediatria) són prou motiu per justificar la péssima relació que manté, d'una banda amb els mataronins en general, i d'una altra banda amb l'atenció primària.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive