menjar proteïc
menjar proteïc

Menjar proteic, quins productes compro?

Us expliquem quin tipus de menjars proteics tenim disponibles, per a què serveixen i com ens poden ajudar per portar una dieta equilibrada i complementar la rutina d’esport.

Si portem una rutina d’esports habitual és aconsellable acompanyar-la amb una dieta variada i rica en proteïnes, per poder així assegurar-nos de donar al nostre cos totes les vitamines i energia que necessita. Les proteïnes, juntament amb els greixos i els carbohidrats, formen part del conjunt de macro nutrients necessaris per al nostre organisme. Per assegurar-nos de portar una dieta equilibrada és molt important incloure aliments de tots els grups en els nostres àpats i és per aquest motiu pel qual a continuació us recomanem una sèrie d’aliments proteics que hauríeu de prendre de forma regular, tant si feu esport com si no.

Quins tipus de aliments proteics podem trobar al mercat?

Un dels dubtes més freqüents de les persones que practiquen esport és saber quins aliments incloure en la dieta i com distribuir-los al llarg dels àpats. El més recomanable per esbrinar-ho és comptar amb un nutricionista o entrenador personal, però aquest és un luxe que no es troba a l’abast de tothom. En general, les claus que hem de conèixer són que els aliments rics en proteïnes ens ajudaran a guanyar massa muscular. Per aquest motiu, aquestes juguen un paper fonamental en la nostra alimentació i la forma en la que el nostre cos s’enforteix.

El primer que cal fer és analitzar els diferents aliments rics en proteïna. Per aquest motiu, us deixem una llista detallada a continuació:

  • Carns magres: és a dir, molt baixes en greixos com el gall dindi o el pollastre. De tant en tant podem optar per prendre vedella, ja que ens aporta uns aminoàcids de més qualitat que altres tipus de carns. Per a un esportista aquests aliments són ideals per poder generar massa muscular i recompondre dels entrenaments.
  • Peix: també és molt ric en proteïnes i fòsfor, sobretot el peix blau com el salmó o la tonyina, que a més són dos grans fonts d'àcids grassos Omega 3 considerant a aquestes com greixos bons. Podem prendre una quantitat de marisc adequada (com llagostins o gambes per exemple),  ja que també són una font de proteïna animal directa que va molt bé per al nostre organisme.
  • Vegetals: hi ha alguns que contenen una gran quantitat de proteïna vegetal com pot ser la soja i alguns fruits secs que també són font de fibra. No són com la carn però ajuden a completar la dosi que necessitem a el dia entre els diferents tipus de proteïnes. A més, poden servir per a les dietes veganes i vegetarianes, ja que els dos altres exemples que hem proposat queden fora d’aquest grup.
  • Els ous: Els ous són un aliment rodó, que destaquen sobretot per la gran qualitat de la seva proteïna, tenir greixos saludables i un reguitzell de vitamines. La llegenda urbana que la seva ingesta havia de regular-se dia sí, dia no, ja està més que superada, i és imprescindible si vols augmentar la càrrega proteïca.

A banda, una cosa que s’ha de conèixer és que la ingesta de proteïnes ha de ser òptima durant la tarda, especialment en les hores del menjar i del berenar, ja que es tracta del període del dia en el que normalment farem una activitat física molt més elevada que en altres hores. També disposem de preparats proteics com pols de proteïnes amb els quals ens podem fer batuts i prendre per complementar la resta d’aliments, però sempre serà més recomanable prendre aliments sans i naturals.

Font: Miarevista

Troba productes ideals proteics

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive