Unes gotes per dormir.
Unes gotes per dormir.

Melamil, un remei també pels adults que tenen insomni?

El Melamil és un complement en gotes a base de melatonina que serveix per dormir de forma senzilla.

Si no teniu fills és probable que no hagueu sentit a parlar mai del Melamil. Si en teniu, és probable que sí. El Melamil és un complement en gotes a base de melatonina que ajuda a conciliar el son a nadons de més de 6 mesos, nens i adults. Està indicat per regular el cicle del son de tota la família. Els ingredients d'aquestes gotes per a dormir són els següents: melatonina, fructosa, aigua purificada, sorbat potàssic, benzoat sòdic, aromes i goma xantana. Incorpora un dosificador i el gust és bastant agradable.

Es recomana prendre 4 gotetes al dia, directament a la boca o dissoltes en algun líquid. 30 minuts abans de dormir, seria el moment ideal per a prendre-ho. En principi, no s’hauria de fer ús del Melamil durant més de quatre setmanes. En qualsevol cas, segons la informació del mateix producte i la veu de diverses farmàcies, és una opció també indicada per a ajudar a dormir als més grans de la família.

És important remarcar que la utilització de la melatonina per a nens s'ha de fer sota control del pediatre d'atenció primària i/o del metge especialista del son. Així es recomana a l'Informe 'Ús de la melatonina oral en edat pediàtrica' elaborat conjuntament per l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), la Societat Espanyola del Son (SES), la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i d'Atenció Primària (SEPEAP) i l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap). L'informe s'ha elaborat en resposta a l'ús creixent d'aquest producte, que es comercialitza com a complement nutricional, en població infantil més enllà dels casos en què el seu ús podria estar indicat.

D'acord amb aquest informe, la melatonina és un agent ‘cronobiològic’ eficaç i ben tolerat en adults per a l'insomni, com a protector ossi, per a la regulació de la immunitat, la tensió arterial, etcètera . En nens sembla que podria tenir també un efecte beneficiós en la regulació del son, però els escassos estudis realitzats fins ara, que incloïen mostres petites i durant breus períodes de temps (menys de tres anys) i el desconeixement de molts dels seus efectes terapèutics i possibles efectes secundaris a mitjà i llarg termini, ha motivat que els pediatres i especialistes del son desaconsellin “la generalització del seu ús clínic en el tractament de l'insomni en nens sans sense una supervisió mèdica”.

Així doncs, ja ho sabeu. Sempre cal consultar al vostre pediatre abans de començar qualsevol rutina amb aquest producte, el Melamil, o qualsevol altre. La salut del vostre fill o filla és un tresor.

Fonts: aeped.es i farmacialiceo.com.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive