Instal·lacions del nou Hospital Oncològic de Dia de Mataró. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Instal·lacions del nou Hospital Oncològic de Dia de Mataró. Foto: R. Gallofré

Mataró estrena nou Hospital de Dia Oncològic

El nou equipament de l'Hospital de Mataró ofereix un major nivell de confort, serveis i privacitat als pacients que han de suportar llargs tractaments contra el càncer

banner celulitis Colldeforn maig
 

L'Hospital de Mataró estrenarà el proper dilluns, dia 29 de maig, un nou Hospital de Dia Oncohematològic. Un espai que presenta millores substancials respecte a les instal·lacions actuals, oferint molt més confort, serveis i privacitat als pacients que necessiten quimioteràpia i altres tractaments contra el càncer. 

600m2, 18 butaques i 4 boxs amb televisió, fil musical i espai on guardar pertinences

El nou hospital de dia no suposa cap ampliació de places, però a canvi ofereix un nivell de comoditat molt més elevat. En un espai de 600m2, diàfan i lluminós, hi ha un total de 18 butaques i 4 boxs individuals. A cada un d'aquests espais el pacient compta amb butaques ergonòmiques, televisió, fil musical, endolls i espai per guardar les seves pertinences. Tothom qui ho desitgi podrà estar acompanyat en tot moment per un familiar o amic.

Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré

La nova sala d'espera. Foto: R. Gallofré

El disseny del nou espai és fruit d'una enquesta als pacients sobre les seves necessitats

Aquests serveis fins ara eren absents en l'hospital de dia actual. L'equip d'atenció oncològica de l'Hospital de Mataró ha fet una enquesta entre els pacients per conèixer quines eren les seves necessitats i què trobaven a faltar, i en base a les respostes han dissenyat aquest nou espai, que també compta amb sala d'espera pròpia, una sala d'investigació clínica, 4 consultes mèdiques i altres espais de treball. Els pacients oncològics, d'aquesta manera, podran centralitzar en aquest àmbit totes les seves atencions.

Cristina Gómez, una de les infermeres de l'Hospital de Dia, destaca que aquest nou espai és "molt menys agressiu" que l'anterior, on hi havia molta menys llum i privacitat. Una calidesa que els pacients oncològics agraeixen moltíssim mentre fan front a un tràngol tan greu. Alguns d'ells afronten tractaments de quimioteràpia de fins a 10 hores de duració, motiu pel qual el confort i la possibilitat de tenir companyia, o bé de gaudir de privacitat si així es desitja, és clau.

Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré

Un dels nous espais on s'ofereix tractament de quimioteràpia. Foto: R. Gallofré

L'equip mèdic garanteix que, més enllà de les qualitats de les noves instal·lacions, el tractament que rebran els pacients seguirà sent com fins ara, amb la màxima professionalitat i alhora proper. "Aquí som com una gran família, passem molt de temps junts, connectem molt i sovint ens acaben explicant situacions i vivències molt personals", ha explicat Gómez.

5.000 quimioteràpies cada any

L'Hospital de Dia atén a persones amb càncer que s'han de fer proves o tractaments complexos, però que no necessiten estar ingressats. L'any passat s'hi van administrar més de 5.000 quimioteràpies, així com tractaments ambulatoris com ara ferroteràpia, concentrats d'hematies, immunoglobulines o antibiòtics endovenosos. Des de l'Hospital destaquen la necessitat d'oferir una atenció personalitzada per part de l'equip multidisciplinari i mantenir el pacient el màxim possible amb el seu entorn familiar, social i laboral, de cara a garantir-los la seva qualitat de vida. 

Oncologia Hospital de Mataró. Foto: R. Gallofré

El nou espai és més diàfan i lluminós. Foto: R. Gallofré

L'Hospital de Mataró es troba immers en una àmplia renovació que, a part del nou Hospital de Dia Oncohematològic, també preveu l'ampliació del bloc quirúrgic amb dos quiròfans addicionals i una àrea de reanimació que doblarà la seva capacitat amb un total de 25 boxs, a banda de la remodelació de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés. Tot plegat suposa una inversió de 10 milions d'euros

 

 

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive