La variant dominant ara té molt poder de reinfecció de Covid
La variant dominant ara té molt poder de reinfecció de Covid

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'exterior a partir del 26 de juny

Ho ha anunciat aquest divendres el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, davant l'avenç positiu de la vacunació i dels indicadors de la Covid

El president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que la mascareta deixarà de ser obligatòria a l'exterior a partir del dia 26 de juny. D'aquesta manera, es produeix una decisió molt esperada pels ciutadans, un any després que es fes obligatori portar mascareta a l'aire lliure en gairebé qualsevol circumstància. L'avenç de la vacunació i els bons indicadors de la Covid permeten aquesta mesura

Sánchez ha anunciat que Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l'ús obligatori de la mascareta. Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l'aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. el president del govern ho ha explicat en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d'Economia celebrades a Barcelona, i ho ha emmarcat en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.

Portar mascareta a l'exterior s'ha mantingut com una norma d'obligat compliment des del mes de juliol passat, de manera que els ciutadans de l'Estat espanyol l'hauran hagut de dur posada sempre que sortissin al carrer durant gairebé un any. 

Pedro Sánchez, president espanyol. Foto: ACN

Ho ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez. Foto: ACN

En les darreres setmanes aquesta restricció s'ha vist cada cop més posada en dubte, ja que la pandèmia sembla estar sota control malgrat l'arribada de noves variants més contagioses de la Covid com la Delta. En això hi té molt a veure l'avenç de la vacunació, que cada cop arriba a més franges d'edat i immunitza un gruix de la població més gran. 

Països com França s'han avançat i aquesta mateixa setmana han aixecat l'ús obligatori de la mascareta a l'exterior, excepte en determinades circumstàncies com ara els moments on es produeixin aglomeracions, les cues atapeïdes o els mercats. Segueix sent obligatòria a l'interior. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive