Impulsors del projecte Insight Barcelona.
Impulsors del projecte Insight Barcelona.

Insight Barcelona, psicologia gratuïta en temps de Covid-19

Impulsat per estudiants de psicologia i cofundat per un mataroní, treballen per assessorar psicològicament a qui ho necessiti en plena pandèmia

Insight Barcelona és una iniciativa d’un grup de joves estudiants d’últim any de Psicologia que, en plena pandèmia i confinament, van decidir impulsar un projecte per poder acostar assessorament psicològic a qui ho necessités, de forma gratuïta i universal. Kevin Requena, Marc Herrero, Xavier Margarit, Andrea Luna i el mataroní Tomàs Güell van posar-se a treballar per crear aquesta associació sense ànim de lucre que ofereix un servei integral d’acompanyament emocional, gestió del temps i escolta activa.  Va néixer al març de 2020 i ja han atès més de 240 persones, oferint serveis personalitzats segons necessitats, 100% virtual i moguts per tres conceptes: ajudar, donar suport i assessorar.

Tal i com explica el mataroní Tomàs Güell, actualment són “un equip de 35 persones” que s’ha pogut donar a conèixer contactant amb influencers que els hi ha donat veu. “Fem assessorament psicològic sense teràpia, perquè no en podem donar encara, però sobretot hem buscat sinèrgies per poder arribar al màxim de gent possible”, afegeix. De fet, les col·laboracions amb empreses i relacions institucionals amb tot tipus d’associacions són clau en el projecte per poder arribar al màxim de gent possible.

En una entrevista, Kevin Requena destaca que Insight Barcelona també vol “trencar tabús sobre la salut mental; posem de manifest les deficiències que el sistema sanitari i assistencial tenen en matèria de salut mental. Cal un gran camí a recórrer per entendre que la salut mental és important per la nostra vida, felicitat, equilibri”. En aquest sentit, Güell afegeix que “les lleis han de canviar, tothom ha de poder accedir a la psicologia, perquè és com anar al metge per qualsevol altre problema”.

Insight Barcelona se centra en el tercer sector i el sistema assistencial del país, un col·lectiu, com indica Requena, que està “durament colpejat per la Covid-19 i que necessita d’una fortalesa física i mental importantíssima”. “La distància, els confinaments, la reducció de vida social, els ERTO i els efectes sobre la salut de persones que estimem fan que experimentem situacions que no estaven presents a les nostres vides o que eren menys intenses. Molta gent viu en un mar de dubtes i Insight vol ser un far per trobar-se”, relata.

Dependència i addiccions

Entre les preocupacions que hi ha a Insight Barcelona, hi ha la possibilitat d’augment de casos d’addiccions i dependències, com els dispositius mòbils. Per això, treballen per poder fer un acompanyament que pugui servir d’ajuda a tot tipus de col·lectius que d’una manera o altre, estan afectats per la situació actual.

Per a més informació sobre Insight Barcelona, es pot consultar la seva web en aquest enllaç i contactar amb ells des de diversos indrets, com el seu perfil d’Instagram.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive