Un metge de l'Hospital de Mataró, amb un pacient.
Un metge de l'Hospital de Mataró, amb un pacient.

L’Hospital de Mataró rep l’acreditació d’Unitat Funcional d’Ecografia Clínica

Es tracta d’una acreditació de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) com a unitat assistencial, i el següent pas és treballar per a obtenir l’acreditació com a unitat docent.

El servei de Medicina Interna realitza anualment unes 300 exploracions d’ecografia clínica, tant a les unitats d’hospitalització com a consultes externes, Hospital de dia polivalent o Hospital a domicili. Es tracta d’una ecografia que es fa fora de la unitat de diagnòstic per la imatge, normalment a peu de llit del pacient, que en cap cas substitueix l’ecografia convencional realitzada pels radiòlegs, però que permet al metge complementar l’exploració física i millorar el diagnòstic.

La unitat d’ecografia clínica del servei de Medicina Interna està formada per Natalia Gil, Peter Reth i Javier Fernández, tot i que cada cop més altres professionals del servei estan començant a utilitzar aquest tipus d’exploració de forma habitual amb els seus pacients


Monitorar pacients i millorar-ne el seguiment


Segons Fernández, referent de la unitat, “l’ecografia clínica ens permet monitorar als pacients i veure l’evolució de líquids corporals i hemodinamia, i també és de gran utilitat en la realització de procediments no invasius com la toracocentesi i paracentesis diagnòstica”.

L’acreditació de la SEMI té com a objectiu assegurar la capacitació dels professionals i la qualitat de les exploracions realitzades, promoure la docència en ecografia clínica, facilitar la implantació d’aquesta tècnica tant en el Servei de Medicina Interna com en altres serveis de l’Hospital i promoure la recerca amb altres centres.

Comentaris (2)

Víctor Fa 1 any
Pues no entiendo que se derive a una entidad privada, GEMMA, la realización de ecografias
ANNA Fa 1 any
Pues ya que se pongan las pilas para utilizarla, seguramente si se detuvieran a mirar en condiciones a los pacientes y hacerles las pruebas necesarias, se salvarian mas vidas. Es una verguenza que vaya a urgencias con un dolor de estomago fuerte y ni te hagan una radiografia, a mi madre le podrian haber salvado la vida con una ecografia a tiempo.Estoy indignada no lo siguiente.Que se lo hagan mirar, ultimamente se estan cubriendo de gloria.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive