Atenció personalitzada de l’Hospital de Mataró a qui pren Sintrom
Atenció personalitzada de l’Hospital de Mataró a qui pren Sintrom

L’Hospital de Mataró, referent en operar hèrnies sense ingrés

L’Hospital de Mataró opera més del 40% de les hèrnies  inguinals per laparoscòpia, una tècnica amb més avantatges pel pacient

Una hèrnia és un “bony” que apareix en una zona determinada del cos, sigui un òrgan o teixit,  perquè aquest se surt del lloc que ha d'ocupar de manera natural. Una de les més freqüents és  l’hèrnia inguinal, ja que fins a un 30% de la població en patirà una al llarg de la vida. És un problema  molt més comú entre els homes, que representen el 80% dels casos. 

Si l'hèrnia no molesta, és a dir, si no provoca dolor ni cap mena de limitació funcional, el tractament  simplement consistirà a vigilar la seva evolució per si fora a pitjor. Si evoluciona amb dolor intens,  nàusees, vòmits i dificultats per evacuar cal anar a Urgències i es pot operar. De fet, és una de les  intervencions quirúrgiques més freqüents en cirurgia general. 

Tècnica quirúrgica amb avantatges per al pacient. 

Des del 2017, a l’Hospital de Mataró  s’operen hèrnies inguinals per laparoscòpia. És una intervenció que té grans avantatges per als  pacients, ja que no requereix ingrés i la recuperació és molt més ràpida i amb menys dolor  postoperatori que la cirurgia convencional. 

Durant el 2021, l’equip de cirurgia va realitzar 400 intervencions d’hèrnies inguinals, de les quals el  44% van ser per laparoscòpia. 

Les causes de l’hèrnia

El mateix procés d'envelliment debilita les parets dels òrgans i teixits i pot augmentar  el risc de desenvolupar hèrnies. A part d’això, la majoria de les hèrnies inguinals es produeixen per  factors desencadenants com: 

  • Càrrega de pes 
  • Tos intensa 
  • Restrenyiment 
  • Embaràs

Comentaris (4)

Antonio Batalla Fa 4 mesos
Estan bé els anuncis en mig de la notícia del Hospital " ara és l' hora de cambiar de mútua" , d' acord però no diuen res si tens més 80 anys !
Andoni Fa 4 mesos
Yo como Javi Llevo esperando dos años para operación de dos hernias inguinales ,no es entendible la verdad.
Enric Fa 5 mesos
Yo con una estenosis lumbar desde hace 8 meses y tengo visita con el trauma para Febrero 2023. Pero lo peor es: mi mujer diagnosticada tras una colonoscopia con un cancer colorectal han tardado un mes en hacerle la analítica y un tac y visita con el cirujano para intervenir. Y presumen de referente! Sería bueno que los periodistas hablaran con los propios médicos sobre la situación que también sufren ellos en vez de publicar medallas (merecidas) pero que enmascaran un nefasto funcionamien
Javi Fa 5 mesos
Pues será referente, pero yo llevo dos años esperando a que me operen de una hernia de la ingle dos años!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive