Protesta en defensa de la sanitat pública a Mataró i el Maresme. Foto: R. Gallofré
Protesta en defensa de la sanitat pública a Mataró i el Maresme. Foto: R. Gallofré

La gran manifestació per la sanitat pública a Mataró ja té data

La Coordinadora anuncia la convocatòria d'una manifestació que es vol massiva pel proper dissabte 13 d’abril des de la plaça d’Espanya

L’objectiu està clar: la manifestació per la sanitat pública més important dels darrers anys al Maresme. Després de mesos de mobilització i d’un crescendo de convocatòries, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme ja ha fixat dia i hora per treure el màxim de gent al carrer.

  • Serà el dissabte 13 d’abril, a les 18.30h i des de la plaça d’Espanya de Mataró, just davant del Parc Central.

Una manifestació massiva és el pas lògic després de molts mesos de mobilització. El darrer mig any la Coordinadora ha recollit signatures, ha propiciat una convocatòria forta a davant de l’Ajuntament o ha convocat actes de sensibilització com una matinal a Cerdanyola o una tarda cultural solidària al Teatre Monumental. La raó, l’estat dels serveis públics sanitaris a la comarca i la indignació i fartanera que propicia el seu desabastiment. La Coordinadora vol capitalitzar totes les protestes de la ciutadania usuària de CAPs, ambulatoris o centres sociosanitaris que veuen com el servei a la comarca és cada cop més ressentit i, per contra, la sanitat privada va a preu fet estrenant serveis i fent lucre de la salut dels ciutadans.

Les raons per a una mobilització important són evidents, a ulls de la Coordinadora, que ha ressenyat un cop més la situació crítica que està travessant la sanitat pública a Mataró i al Maresme. Les llistes d'espera, la precarietat laboral, les derivacions a la sanitat privada i la manca d'inversions i recursos en els diferents Centres d'Atenció Primària (CAP), Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) i l'àmbit sociosanitari són algunes de les problemàtiques que han posat de relleu.

El cartell de la convocatòria
El cartell de la convocatòria

La plataforma porta molt temps denunciant les suposades mentides, dilacions i manca de transparència per part de l'Ajuntament de Mataró i altres actors implicats com el Departament de Salut. La gran mobilització es convocarà a un mes de les eleccions al Parlament de Catalunya. 

Amb l'objectiu de mobilitzar la ciutadania i expressar el rebuig a la situació actual, Maresme Sanitat ha liderat assemblees veïnals, manifestacions i recollida de signatures. Tot amb la mateixa esperança: pressionar els governs perquè amb una gran mobilització s’assoleixi que sigui un punt d'inflexió per aconseguir els canvis necessaris i millorar les condicions del sistema sanitari a Mataró i al Maresme.
 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive