Presentació del projecte en el que està implicat l'escola Meritxell de Mataró. Foto: Hospital Clínic
Presentació del projecte en el que està implicat l'escola Meritxell de Mataró. Foto: Hospital Clínic

L'escola Meritxell de Mataró s'implica en la difusió i educació en salut mental

Meritxell forma part de l'associació d'EScoles Vincula, que promouen un projecte de salut mental entre infants i joves amb l'Hospital Clínic

L'escola Meritxell de Mataró, com a membre de l'Associació d'Escoles Vincula, s'ha implicat en un projecte de difusió i educació en salut mental, en col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona. Es tracta del Projecte Generació Alfa, que va néixer abans de la COVID-19 davant l’augment de les patologies de salut mental entre els infants i els joves.

Com que la pandèmia ha aguditzat les problemàtiques de salut mental, el projecte s'ha fet més necessari que mai, de cara a donar resposta a aquest fenomen i a trencar els estigmes que encara existeixen en aquest àmbit. Generació Alfa promou espais de trobada i de reflexió a través de la creació i la difusió de continguts científics i educatius desenvolupats de la mà d’experts en salut i educació liderats per l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Associació d’Escoles Vincula.

L'escola Meritxell, que ha patit un robatori

L'escola Meritxell de Mataró

Tal i com expliquen els promotors del projecte, l’increment del malestar emocional arran del confinament ha afectat de manera especial la la població més jove, fet que ha derivat en un major número de consultes als centres de salut per quadres d’ansietat, psicosi, depressions i trastorns alimentaris. Per això cal dedicar-hi més recursos i prestar molta atenció a l’evolució del que s’ha anomenat la nova onada pandèmica.

Generació Alfa es presenta com un espai per compartir continguts d’interès per a diferents àmbits comunitaris com la família, l’escola, els centres de salut i els serveis socials, entre d’altres.

L’Associació d’Escoles Vincula és una agrupació recent de set escoles –Escola BetàniaPatmos de Barcelona, Escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat, Escola IPSI de Barcelona, Escola Joviat de Manresa, Escola Llor de Sant Boi de Llobregat, Escola Meritxell de Mataró i Escola Puigcerver de Reus– que, a banda d’altres projectes, té l’objectiu d’acostar i fer dialogar els mons de la salut i l’educació des d’experiències reals i compartides.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive