Demanen mantenir la mascareta i fer-ne un ús "a la japonesa"
Notícies relacionades
Demanen mantenir la mascareta i fer-ne un ús "a la japonesa"

Demanen mantenir la mascareta i fer-ne un ús "a la japonesa"

L'OMS recomana continuar fent testos i no afluixar la vigilància de la covid-19 perquè "la pandèmia no ha acabat"

Mascareta a la japonesa és posar-se-la de forma preventiva quan algú té un refredat o un virus per protegir el teu entorn

Què n'hem de fer de la mascareta? Aquesta és la pregunta a la qual des del sector sanitari donen resposta demanant de mantenir-ne l'ús. L'OMS recomana continuar fent testos i no afluixar la vigilància de la covid-19 perquè "la pandèmia no ha acabat" i  el doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra les Infeccions, també ha participat en una entrevista a RAC1 on ha a advertit que la fi de l’emergència sanitària decretada per l’OMS “no pot confondre la població” perquè la pandèmia “no s’ha acabat” i encara hi ha molts casos de covid.

“Les persones han abaixat molt la guàrdia a l'hora de fer servir la mascareta. És una pena que no haguem après la teoria japonesa: allà tothom va amb mascareta”, ha comentat el metge que ha apostat per l’ús d’aquesta mesura preventiva quan algú té un refredat o un virus per protegir els eu entorn. “Això seria molt bo, fins i tot, ensenyar-ho a les escoles, i també l'hàbit de rentar-se les mans. L'escarlatina, per exemple, es pot prevenir amb molta higiene de mans”, ha assenyalat.

Així mateix, ha dit que les variants actuals que circulen no són més agressives del que solien ser les primeres i, per tant, no tenen una mortalitat elevada, a excepció de les persones que són molt grans. “El que sí que és cert és que el virus ha anat aprenent a escapar l'efecte de la vacuna, dels anticossos que els bloquejaven”. Des del seu punt de vista, aquest fet fa que sorgeixin variants noves amb molta facilitat, fent que apareguin nous casos.

Clotet s’ha mostrat a favor de mantenir les vacunacions i ha dit que igual que la ciutadania entén que cal anar-se protegint de la grip, també hauria d’assumir que cal anar-se vacunant de la covid. “Com més immunitat poblacional hi hagi, menys brots hi haurà i, per tant, menys possibilitats de recombinació del virus perquè augmenti la gravetat de la infecció”, ha considerat.


L'OMS aconsella seguir usant mascareta en espais en què no hi hagi prou ventilació o distància


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat continuar fent testos de coronavirus a la població i no afluixar la vigilància perquè "la pandèmia encara no s'ha acabat". Ho ha assegurat la portaveu de l'OMS, Margaret Harris, en una entrevista a RAC1 en què també ha recomanat que la mascareta segueixi fent-se servir en espais amb poca ventilació o insuficient distància de seguretat, encara que no sigui obligatori per llei. Ha fet una crida a posar en practica tot el que la pandèmia va ensenyar a la societat i ha demanat millorar i enfortir el sistema sanitari des d'un punt de vista material i professional.

Margaret Harris ha lamentat que alguns països hagin reduït els testos que es fan i ha considerat que “és una mala idea” perquè fa impossible “seqüenciar el virus per saber si ha mutat”. En aquest sentit, ha dit que és imprescindible disposar d’aquesta informació el més aviat possible, “per això és important testar i tenir una vigilància estricta del comportament del virus”, ha afirmat.

Harris ha recordat que els principals elements per combatre la pandèmia són la vacunació, els testos, la ventilació i sobretot l’ús de mascareta. Per aquest motiu recomana seguir-la portant com a mesura preventiva, encara que per llei no sigui una obligació. “Si tens molta transmissió del virus, la mascareta t’ofereix una protecció extra, sobretot en espais tancats”, ha apuntat Harris que ha insistit “que la gent continuï portant-la si no hi ha prou ventilació o distància”, afirma.

Tot plegat després que divendres passat l'OMS decretés la fi de l'emergència internacional per la covid-19 a través d'un comunicat en què va advertir que el virus continua sent "un problema de salut", però va afegir que no constitueix "una emergència de salut pública i preocupació internacional".

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive