Mascareta al transport públic.
Mascareta al transport públic.

Capgròs.com - ACN

Salut no pressionarà per retirar la mascareta del transport

El Conseller de Salut Manuel Balcells preveu un hivern epidemiològic "complicat" i assegura que no pressionarà per retirar la mascareta al transport públic

El conseller de Salut, Manuel Balcells, ha dit que cal esperar un hivern "complicat" epidemiològicament parlant per la coincidència de la grip, la covid i altres virus, com el sincital infantil. Tot i això, ha afegit que no es preveu que sigui "de gran agressivitat" des del punt de vista de la patologia provocada per la covid. Davant d'això, ha convocat el Consell Assessor de la covid per trobar un consens sobre la situació i possibles escenaris, segons ha explicat a Catalunya Ràdio.

Entre d'altres, ha assegurat que no pressionarà per retirar la mascareta al transport públic. Ha alertat també que sense pressupostos s'hauria de fer "mans i mànigues" per respondre a les necessitats.

El Conseller de Salut Manuel Balcells

El Conseller de Salut Manuel Balcells

 

Sobre la retirada de la mascareta, ha explicat que des de Catalunya no es proposarà al consell interterritorial estatal l'eliminació de l'obligatorietat al transport públic. Ho ha justificat afirmant que els experts li diuen que vagi amb cautela i ella mateix creu que és "prudent" portar-la en aquells llocs amb molta concentració de gent. A més, ha fet una crida a la vacunació ja que ha assegurat que és essencial.

Balcells ha mencionat que un dels problemes durant la pandèmia és que hi havia moltes "veus dissonants" i això confonia la població, per això vol buscar un consens científic "i després posar les normes". Per aquest motiu, ha convocat el consell assessor, que preveu que es pugui reunir la setmana vinent.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive