Vacunació contra la Covid-19 a Mataró, el 5 de gener. Foto: R. Gallofré
Vacunació contra la Covid-19 a Mataró, el 5 de gener. Foto: R. Gallofré

Un 72,5% dels ciutadans estan disposats a vacunar-se immediatament contra la Covid

Creix el percentatge de persones que se la posarien i disminueix fins al 16,5% el de ciutadans que no es volen vacunar

Un 72,5% dels ciutadans estan disposats a vacunar-se immediatament contra el coronavirus, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del gener. El percentatge de persones disposades a vacunar-se segueix augmentant, ja que al desembre només el 40,5% d'enquestats afirmaven rotundament que se la posarien.

En la mateixa línia, disminueix el percentatge de ciutadans que diuen que no es vacunarien de forma immediata i se situa en el 16,5%. Fa un mes era del 28%. Els principals arguments de les persones que no es vacunarien són la por a efectes secundaris, perquè no es fien de les vacunes o perquè prefereixen esperar a veure com funcionen. Un 4,5% dels enquestats dubta sobre si posar-se-la.

Pel que fa a la responsabilitat en la lluita contra la pandèmia, un 67,6% dels enquestats creuen que qui se n'ha de fer càrrec són tant el govern espanyol com les comunitats autònomes en col·laboració mentre que un 18,1% creu que ho hauria de fer el govern espanyol i un 6,3% les autonomies.

La qüestió de les vacunes està sent objecte de polèmiques durant aquesta setmana arran de la manca de dosis suficients per continuar amb el pla de vacunació tal i com estava establert, després que les farmacèutiques que les estan desenvolupant, com Pfizer o AstraZeneca, no hagin complert amb els terminis de lliurament.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive