La pandèmia s'acarnissa amb la salut mental dels adolescents i joves. Foto: Arxiu
La pandèmia s'acarnissa amb la salut mental dels adolescents i joves. Foto: Arxiu

Consells que costen poc i ajuden a cuidar la nostra salut mental dia a dia

Cuidar la nostra salut mental és un procés complicat, però ho podem aconseguir si treballem dia a dia en millorar.

Problemes de salut mental com l’ansietat o la depressió s’han agreujat per culpa de la pandèmia de la COVID-19 que encara estem superant. Els canvis vitals que tots ens hem vist obligats a viure, a més de la gran crisi econòmica que estem patint, han causat que haguem de superar molts reptes personals i professionals per als quals no estem preparats. Cada persona és un món, però molts tenim en comú que dia a dia lluitem per superar les barreres que apareixen a la vida.

Més enllà de recomanacions bàsiques com anar al psicòleg i fer exercici, a continuació us proposem una sèrie de consells per poder cuidar la vostra salut mental diàriament.   

Propostes per cuidar la nostra salut mental diàriament 

 • Ser comunicatius amb el nostre entorn proper: és essencial per rebre l’ajuda que necessitem. Si tenim una gran preocupació que ens turmenta, comentar-la amb els qui tenim més a prop (com amics o familiars) és més que adient per sentir-nos escoltats, saber que mai estem del tot sols i fins i tot que ens ajudin a buscar ajuda professional si no som capaços de fer-ho per nosaltres mateixos.
 • Descansar correctament: tot i que en ocasions sembli molt difícil aconseguir les hores de son necessàries per que el nostre organisme es trobi del tot descansat, és important intentar-ho i acudir a un especialista si patim problemes d’insomni.
 • Menjar de forma saludable: lligat a l’anterior, ja que quan patim problemes de salut mental com la depressió no solem tenir forces per cuinar o fins i tot aixecar-nos del llit. Un consell per aconseguir menjar millor és preparar una sèrie de tuppers i plats sans en un dia en el que ens trobem bé per poder menjar-los aquells altres dies en els que no tinguem forces. També és una opció la de demanar menjar a domicili o comprar plats preparats per fer front a aquests dies més complicats.
 • Fer activitats que ens agradin: la rutina de feina i el ritme de vida atrafegat que portem pot arribar a ser molt angoixant. Per aquest motiu, és molt important reservar unes hores al dia per sortir de casa i/o fer activitats que ens facin feliços, tot i que en ocasions ens costi saber el que necessitem o ens ve de gust fer.
 • Sol·licitar ajuda professional: anar al psicòleg és el millor consell que us podem donar. Tot i que la resta són també necessaris, com tractar de projectar pensaments positius, tenir objectius o metes i mantenir-nos ocupats, arriba un punt en el que no som capaços de gestionar-ho per nosaltres mateixos. És precisament aquí quan l’ajuda professional és essencial. Es tracta d’una experiència difícil, però és més que recomanable buscar un bon psicòleg que s’adapti a les nostres preferències. I si no tenim sort i no encertem amb el primer o primera, sempre hi ha moltes més opcions fins trobar aquell que ens pugui ajudar a estar millor i més feliços en el nostre dia a dia.  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive