Els perfils de persones per la Covid.
Els perfils de persones per la Covid.

Els cinc perfils de persona arran de la Covid-19

La pandèmia i el confinament ens ha transformat. Hi ha cinc perfils en els quals encaixem gairebé tots. Són aquests.

Google porta mesos fent un anàlisis de les persones per saber com els ha afectat la Covid-19 i el confinament. Aquests mesos de pandèmia, i els que queden, ens estan afectant de diverses maneres. Què és el que més hem buscat i com hem navegat durant aquests mesos ja ho vam detallar en aquest article. Avui anem a parlar dels cinc perfils que s'han generat arran de la situació.

Aquest anàlisis de Google és un anàlisis estadístic multivariable en base a una sèrie d'actituds, creant grups d'individus amb actituds similars entre sí i diferents a la resta de grups. Aquests són i els detallem a continuació.

Captura de pantalla 2021 01 15 a las 11.45.28
Els diferents perfils.
 

El perfil RESISTENT

És un perfil afectat econòmica i emocionalment, el més negatiu repsecte l'economia particular (preocupat pel seu futur a mig termini) i que assumeix que no pot mantenir projectes vitals i que ha d'entrar amb forta al control de les despeses i aturar diversos plans. No es rendeix, perquè lluita contra la situació relativitzant-la i no deixant-se arrossegar per la negativitat.

  • La seva estratègia: treure ferro a l'assumpte i superar la situació.
  • Com són: 41 anys de mitjana, el 55% és dona i les emocions més destacades són frustració, desconcert, enfadament, desorientació i apatia. Nivell socioeconòmic de menys de 2.000 euros al mes.

El perfil ESPANTAT

Es tracta d'un perfil afectat emocional i sanitàriament, pel temor i la precaució, per responsabilitat o per afectacions properes. Això sí, surt sense ferides en l'àmbit econòmic. Fa un fort seguiment de les instruccions, posa per sobre de l'economia tot el referent a la salut i pel seu nivell econòmic es permet capricis i cuidar-se.

  • La seva estratègia: es proteix sanitària i econòmicament
  • Com són: 45 anys de mitjana, 56% dona i les emocions més destacades són tristor i recança. Ingressos d'entre 2001 a 4000 euros bruts mensuals (un 40%)

El Perfil EMPODERAT

Un perfil que afirma no sentir-se afectat ni econòmicament ni tampoc emocional. Es nega a pensar en la crisi com quelcom crònic i creu que hi ha massa preocupació. Té una actitud forta en normalitzar la situació, gairebé amb tendència a la negació, i es mostra per sobre de la pandèmia.

  • La seva estratègia: seguir endavant i avançar
  • Com són: 45 anys de mitjana, un 55% home i les seves emocions més destacades són calma, optimisme, confirmitat, tranquil·litat i confiança. Ingressos per sobre dels 4001 euros mensuals bruts (un 15% del perfil)

El Perfil EXPECTANT

Un perfil que li preocupa la qüestió econòmica a futur (curt i mig termini) més com una idea d'expectativa de què pot venir més endavant en termes relacionats amb la realitat econòmica. El seu nivell de vida es manté, no té contenció de despeses i manté els plans, però admet que la crisi li ha afectat a nivell laboral. Se sent poc afectat emocionalment.

  • La seva estratègia: centrar-se en el present i no pensar en el futur
  • Com són: 42 anys de mitjana, 52% dones i amb les principals emocions que són esperança, calma, tranquil·litat, optimisme i una mica de tristor. Pes important de joves en aquest perfil i ingressos mitjans (fins a 2000 euros)

El Perfil SHOCKEADO (en xoc)

Aquest perfil està marcat perquè l'arrossega la situació i es troba en xoc: una gran proporció admet que la crisi l'afecta molt emocionalment, per tenir gent propera afectada i pensar tota l'estona en el tema. Li costa desconnectar, té un malestar acumulatiu que porta pitjor aquesta segona-tercera onada, i econòmicament també és una font de preocupació: hauran de retallar despeses.

  • La seva estratègia: sense estratègia, està en xoc
  • Com són: mitjana d'edat de 39 anys, 58% homes i amb les principals emocions que són frustració, desconcert, tristor i una mica de calma. Nivell socioeconòmic baix, amb un pes important de joves en el perfil.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive